To  εστιατόριο του Γκαμπριέλ στο Παρίσι
Emily in Paris: Μπήκαμε μέσα στο εστιατόριο του Γκαμπριέλ στο Παρίσι
EMILY IN PARIS

Emily in Paris: Μπήκαμε στο εστιατόριο του «Γκαμπριέλ» στο Παρίσι -Έτσι είναι στην πραγματικότητα


H τρίτη σεζόν του Emily in Paris επέστρεψε στο Netflix τον Δεκέμβριο και οι φανς της σειράς συντονίστηκαν με ενθουσιασμό για να δουν τα ρούχα, τα ερωτικά τρίγωνα και τα μπερδέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Emily.

Από τότε που η σειρά έκανε το ντεμπούτο της, το 2020, έχει κερδίσει τους χρήστες της πλατφόρμας που ήδη ανυπομονούν για την τέταρτη σεζόν Και φυσικά έχει μετατρέψει σε πόλο έλξης ντόπιων και τουριστών όλα τα locations της σειράς. Μεταξύ αυτών, το εστιατόριο του Γκαμπριέλ που η Έμιλι ανταλλάσσει το πρώτο της φιλί με τον σεφ και γείτονα της με τον οποίο είναι ερωτευμένη.

Emily in Paris
Tο Terra Nerra βρίσκεται στην οδό Fossés Saint-Jacques, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού.

Emily in Paris: Πώς είναι στην πραγματικότητα το εστιατόριο του Γκαμπριέλ

Εμείς βρεθήκαμε στο Παρισί και επισκεφτήκαμε το εστιατόριο του Γκαμπριέλ που ενσαρκώνει ο Γάλλος ηθοποιός Lucas Bravo. Μπορεί για τις ανάγκες της σειράς το μαγαζί να μετονομάστηκε σε «Deux Comperes» («Δύο φίλοι»), αλλά στην πραγματικότητα λέγεται Terra Nerra, σερβίρει ιταλική κουζίνα και βρίσκεται στην οδό Fossés Saint-Jacques, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Όπως και στη σειρά, το εστιατόριο είναι βαμμένο σε βαθύ κόκκινο χρώμα και σφύζει από κόσμο.

Οπως και στη σειρά το εστιατόριο είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
Το μέρος είναι γνώριμο για τους φανς του Emily in Paris /Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr

Οι «δύο φίλοι» είναι, στην πραγματικότητα, ο Johann και ο Valerio από την Σικελία - τον οποίο και γνωρίσαμε - ιδιοκτήτες του εστιατορίου με τα κόκκινα τραπέζια εδώ και 25 χρόνια. «Αρχικά, ήταν ένα παλιό κρεοπωλείο της δεκαετίας του 1920», διευκρίνισε ο Valerio με ιταλική προφορά.

O Valerio με καταγωγή από τη Σικελία είναι ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr

To ταξίδι τους με το Emily in Paris ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, όταν η παραγωγή επικοινωνήσει με τους δύο εταίρους και τους έκαναν την πρόταση. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου 2019 και διήρκεσαν δύο μήνες.

Το εστιατόριο, που αν και δεν είναι από τα βραβευμένα του Παρισιού, σίγουρα έχει ανεβάσει τη δημοτικότητά του. Πολλοί τουρίστες το επισκέπτονται εμπνευσμένοι από το Emily in Paris, αλλά υπάρχει και το σταθερό πελατολόγιο και γι' αυτό, όμως μας εκμυστηρεύτηκε ο Valerio δεν κάνει αλλαγές στο μενού. Ο χώρος είναι πιο μικρός από αυτό που φαντάζεται κανείς όταν βλέπει τη σειρά, αλλά γουστόζικος και φιλόξενος. Ο Valerio δεν το διευκρίνισε αλλά τα γυρίσματα για τις σκηνές μέσα στο εστιατόριο του Gabriel πρέπει να έγιναν αλλού, επειδή το εσωτερικό του μοιάζει εντελώς διαφορετικό στην πραγματικότητα.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι η ανοιχτή κουζίνα και το επιβλητικό μπαρ που βλέπουμε στην σειρά, δεν υπάρχει. Αντ' αυτού, μια ποικιλία κρασιών παρατάσσονται στον τοίχο του εστιατορίου. Ο χώρος και στο εσωτερικό έχει κόκκινες αποχρώσεις που συνδυάζεται με τη ζεστασιά του ξύλου, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Μια ποικιλία κρασιών παρατάσσεται στον τοίχο /Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
H σειρά ανέβασε στα ύψη την δημοφιλία του εστιατορίου/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr

Οσο για τη γευστική εμπειρία στο Terra Nera, αυτή περιλαμβάνει ζυμαρικά, ριζότο, πίτσα και κάποια πιάτα με κρέας. Τα ζυμαρικά με θαλασσινά δεν μας απογοήτευσαν. Πολύ συχνά, πάντως, το μενού του μαγαζιού ανανεώνεται με τις σπεσιαλιτέ να «τυπώνονται» σε έναν μαυροπίνακα παριζιάνικου στυλ για να τις μελετήσουν οι πελάτες. Διάσημα γαλλικά γλυκά σερβίρονται ως επιδόρπιο για γλυκό φινάλε.

Ζυμαρικά με θαλασσινά/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
Γαλλική τάρτα για επιδόρπιο/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
Λόγω του σταθερού πελατολογίου το μενού δεν έχει αλλάξει, γίνονται απλά προσθήκες/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
Σε έναν μαυροπίνακα αναφέρονται οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού/Φωτογραφία Σόνια Γεροδήμου για το bovary.gr
SHARE