Folderol καφέ στο Παρίσι
Φωτογραφία: Instagram /Mara Grimm
À PARIS

Folderol, το wine bar που λατρεύουν οι ψαγμένοι του Παρισιού -Σερβίρει σπιτικό παγωτό και φυσικό κρασί


Στο νούμερο 10 της rue du Grand Prieuré στο Παρίσι, μια μικρή ή μεγαλύτερη ουρά σχηματίζεται τακτικά έξω από ένα wine bar με κόκκινη πρόσοψη.

Πρόκειται για το Folderol, ένα πολύ επιτυχημένο wine bar που διανύει μόλις τον τρίτο χρόνο ζωής του και έχει καταφέρει να γίνει sensation σε μια από τις πόλεις με τον υψηλότερο ανταγωνισμό στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι τα wine bars χαίρουν ενός απίστευτου hype τα τελευταία χρόνια, μυώντας όλο και περισσότερο κόσμο στα φυσικά κρασιά και στις ποικιλίες μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο, ο λόγος που οι «ψαγμένοι» του Παρισιού συνωστίζονται στο Folderol είναι ο συνδυασμός των κρασιών με ένα αναπάντεχο υλικό -έκπληξη.

Το χειροποίητο παγωτό.

Κρασί και παγωτό, λοιπόν, αυτά είναι τα δυο προϊόντα που προσφέρει το Folderol, και η ασυνήθιστη επιλογή τους προέκυψε από την πολύ απλή διαπίστωση των ιδιοκτητών του ότι «προσφέρουν απόλαυση στον κόσμο».

Το εσωτερικό του Folderol είναι μίνιμαλ, φωτεινό και καλαίσθητο -αρκούντως γαλλικό και πολύ «ινσταγκραμικό». Διαθέτει έναν μεγάλο οβάλ πάγκο-μπαρ, αλλά και ξύλινη μπάρα κατά μήκος του παραθύρου και είναι ιδανικό για ένα σύντομο και γευστικό catch up.

Folderol, το cool wine bar του Παρισιού

Ωστόσο, το όμορφο εσωτερικό του δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ορδές επισκεπτών, ειδικά μετά την viral έκθεση του στο Tik Tok.

Έτσι, με μια σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ, θα βρει κανείς άφθονα βιντεάκια και φωτογραφίες με επισκέπτες και ντόπιους που βολεύονται στο πεζοδρόμιο και απολαμβάνουν το κρασί και το παγωτό τους στο vintage ασημένιο μπολάκι.

Πίσω από το Folderol κρύβεται ένα ζευγάρι, επίσης ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου στην ίδια γειτονιά. Άνοιξαν το wine bar στη διάρκεια της καραντίνας, όταν κανείς δεν πίστευε στο εγχείρημα, και πλέον απολαμβάνουν την επιτυχία του.

Οι ίδιοι, σε συνέντευξη στο Courier δήλωσαν ότι φτιάχνουν παγωτό με τον αμερικάνικο τρόπο, αλλά επιλέγουν πάντα εποχιακές γεύσεις ανάλογα με αυτά που βρίσκουν στη λαϊκή αγορά.

Ανάμεσα στις γεύσεις θα βρει κανείς κρύο καφέ, πεπόνι και ανθό πορτοκαλιάς, ενώ τα bestsellers του είναι φιστικοβούτυρο με σοκολάτα ή cookies and cream.

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Παρίσι, μην παραλείψετε μια στάση στο internet famous Folderol!





SHARE