Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα -Ατελείωτο γαλάζιο και χρυσή άμμος

Στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητες παραλίες -διαμάντια, που τα ονόματά τους γίνονται γνωστά, όχι μόνο για τα κρυστάλλινα νερά τους αλλά και για τις ειδυλλιακές τοποθεσίες τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, μια παραλία φημίζεται για το μήκος της το οποίο αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα ακρογιαλιάς, είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης και βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας.

Ο λόγος για το Μονολίθι, την παραλία που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας.

Η έκταση της ακτής απλώνεται από τα χωριά Μύτικα μέχρι και την Καστροσυκιά, εκεί που ξεκινά το ομώνυμο δάσος, το δάσος Μονολιθίου.

Σύμφωνα με την ιστορία το όνομα της παραλίας δεν είναι τυχαίο καθώς έρχεται από τους βράχους που βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Οι λίθοι αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν και έτσι, η παραλία ονομάστηκε Μονολίθι. Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ‘40 οι Γερμανοί όσο και οι Ιταλοί βρίσκοντας στην περιοχή και όπως λέγεται στρατιώτες βομβάρδισαν το βράχο, με αποτέλεσμα την εξαφάνισή του.

Σήμερα, στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένα είδος υφάλου στο επίπεδο του νερού. Παλαιότερα το όνομα της παραλίας ήταν Κόμαρος και χαρακτήριζε τις κουμαριές οι οποίες υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης έχει ατελείωτο γαλάζιο και άμμο και βρίσκεται στην Ελλάδα

Όσον αφορά τώρα την ατελείωτη παραλία και τα νερά της, είτε θελήσει κανείς να ξαπλώσει στην άμμο και να απολαύσει την ηρεμία του κάτω από τη σκιά των δέντρων, κατά μήκος υπάρχουν σημεία χωρίς ξαπλώστρες.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Για όσους πάλι ψάχνουν κάτι πιο οργανωμένο, υπάρχουν και τα οργανωμένα spots. Άλλωστε, η έκταση της παραλίας είναι ατελείωτη όπως είπαμε και παραπάνω επομένως υπάρχει χώρος για όλους.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και διαυγή, η αμμουδιά είναι χρυσαφένια με μικρά βοτσαλάκι κατά μήκος. Τα δέντρα, οι ευκάλυπτοι, το γαλάζιο τοπίο και το πράσινο στοιχείο ολόγυρα της παραλίας είναι στοιχεία που κερδίζουν κάθε επισκέπτη ενώ, άπαξ και επισκεφθεί κανείς αυτήν την παραλία, δύσκολα θα βρει κάποια άλλη που θα του αρέσει περισσότερο.