Φωτογραφία: Shutterstock

Κακή Θάλασσα: Η παραλία που θα σας βάλει σε mood διακοπών -Ούτε μια ώρα από την Αθήνα

Μια απόδραση από τη ζεστή τσιμεντούπολη σε μια παραλία είναι αναγκαία όταν το πρόγραμμα μάς το επιτρέπει.

Για όσους ζουν λοιπόν στην πόλη της Αθήνας και ψάχνουν μια παραλία για τα πρώτα μπάνια, πριν τις διακοπές του Αυγούστου, βρήκαμε την πιο όμορφη -και σε απόσταση ούτε μιας ώρας.

Κοντά στην Αθήνα θα βρείτε καλά κρυμμένα διαμάντια-παραλίες, εύκολα προσβάσιμες σε λίγες ώρες αλλά και με πεντακάθαρα νερά. Μια από αυτές είναι και η παραλία Κακή Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο GPS, από το κέντρο της Αθήνας η παραλία απέχει μόλις 49 λεπτά και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας θα διαπιστώσετε πως η θέα του γαλάζιου θάλασσας και ουρανού είναι μαγική.

Κακή Θάλασσα: Η παραλία της Αττικής που θα σε βάλει αμέσως σε mood διακοπών

Η παραλία Κακιά Θάλασσα βρίσκεται στην Κερατέα, στην ανατολική πλευρά της Αττικής, και είναι μια παραλία με βότσαλα και άμμο, τέλεια για να πάρετε μια ανάσα δροσιάς και να ξεφύγετε από τη βαβούρα της πόλης.

Όπως διαβάζουμε και στο Instagram προφίλ Lovereotiki Guide, ένα προφίλ γεμάτο υπέροχα τοπία από το Λαύριο, την Κερατέα, το Σούνιο και τα Λεγρενά, κατά την Ελληνική Μυθολογία, όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες και η θάλασσα στην περιοχή της Κερατέας ονομάστηκε Κακή Θάλασσα.

Ολόγυρα θα βρείτε ταβέρνες, μπαρ και καφέ, μπορείτε να καθίσετε στις ξαπλώστρες κατά μήκος της παραλίας ή αν είστε μοναχικός τύπος και θέλετε να απολαύσετε τον ήχο του κύματος με την ανάγνωση κάποιου βιβλίου μπορείτε να καθίσετε στην πετσέτα σας, λίγο πιο απόμερα.

Πρόκειται για έναν προορισμό ιδανικό για κάθε γούστο. Είτε είστε μόνοι σας, είτε με παρέα, είτε και με την οικογένειά σας, θα λατρέψετε τις βουτιές στη θάλασσα.

Όσο για τα παιδιά, θα ευχαριστηθούν παιχνίδι στα ρηχά της παραλίας, το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι οι ημέρες με αέρια καθώς η θάλασσα θα σηκώνει κύματα.

Extra tip: Λίγο μετά την παραλία της Κακής Θάλασσας θα βρείτε το Δασκαλειό, τον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό που αξίζει να επισκεφθείτε αφού θα βρίσκεστε δίπλα. Χτισμένος πάνω σε λόφο, μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε κάποιο νησί.