fbpx Kensho Psarou: Έχεις μία ευκαιρία να δεις τη Μύκονο όπως πραγματικά είναι | BOVARY
Kensho Ψαρρού
Φωτογραφία: Kensho
SHARE
KENSHO PSAROU

Kensho Psarou: Έχεις μία ευκαιρία να δεις τη Μύκονο όπως πραγματικά είναι


«Έχεις μία ευκαιρία να δεις τη Μύκονο όπως πραγματικά είναι -ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι με αμμώδεις παραλίες και τιρκουάζ νερά». Αυτό σκέφτηκα όταν ήρθε η πρόσκληση για ένα τριήμερο χαλάρωσης στη Μύκονο και έσπευσα να την αποδεχτώ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να είναι State of Mind όπως πολύ σωστά λέει το σποτ του ΕΟΤ, ωστόσο το experience είναι το ζητούμενο κάθε γυναίκας (όπως εγώ) που ένιωσε έναν πολύ βαρύ χειμώνα στις πλάτες της. Τα αλλεπάλληλα zoom meetings, το άγχος για την επόμενη μέρα, η πρόσκαιρη αβεβαιότητα με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου, έκαναν τα επίπεδα του στρες να χτυπήσουν κόκκινο τους τελευταίους μήνες. Το αντίδοτο; Το γαλάζιο της Ψαρούς και η μοναδική εμπειρία της φιλοξενίας του Boutique Hotel Kensho Psarou.

Πρώτη στάση η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου και τα μοναδικά αντικείμενα, αυθεντικά έργα τέχνης που μαρτυρούν την αγάπη του ιδιοκτήτη για το design.

Το Kensho Psarou έχει κτιστεί με σεβασμό σε όσα η φύση πρόσφερε απλόχερα σε αυτό το μικρό κομμάτι γης της Μυκόνου. Η φυσική πέτρα σε συνδυασμό με το παλαιωμένο ξύλο, δένουν τέλεια με την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική ανακαλώντας μνήμες αυθεντικότητας και παράδοσης. Δωμάτια λαξευμένα στον βράχο ή χτισμένα αμφιθεατρικά, για να παρατηρείς τον ήλιο που δύει μέσα στην θάλασσα.

Οι λεπτομέρειες δίνουν ταυτότητα και έναν μοναδικό χαρακτήρα στα πολυτελή δωμάτια. Από τις μπαταρίες του μπάνιου μέχρι το χτιστό κρεβάτι, από το iPad που βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο και τα hot tubs στο εξωτερικό, όλα προδίδουν ότι από εδώ δεν λείπει, ούτε περισσεύει τίποτα.

Δεύτερη στάση το SPA
H επίσκεψη στο SPA του Kensho είναι επιβεβλημένη. Όπως το φαγητό σου στο εστιατόριο ή το μπάνιο στην παραλία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ξενοδοχείο και την φιλοσοφία του. Οι θεραπείες είναι customized.

Αφού μιλήσεις με τη θεραπεύτρια, αντιλαμβάνεται ποιο είναι αυτό το combo που έχει ανάγκη το σώμα και η ψυχή σου. Στην δική μου περίπτωση, ήταν ένα απόλυτα χαλαρωτικό μασάζ πάνω στο Quartz Sand Spa Bed, το οποίο παίζει με τη βαρύτητα, δημιουργώντας την αίσθηση της αιώρησης. Ενέδωσα. Το ίδιο θα έκανες κι εσύ. Δεν μπορώ να σου κρύψω βέβαια ότι φλέρταρα με το water pod του Spa Verandah και την αντιγηραντική θεραπεία προσώπου Medi-Spa με χρήση LED light και pure Oxygen infusion, αλλά ίσως την επόμενη φορά.

Τρίτη στάση η μαγευτική παραλία της Ψαρρούς
Το hot spot του νησιού. Διάφανα νερά, λευκή άμμος, χαλαρωτική μουσική από τα decks του Kensho, celebrities και ξαπλώστρες με απόσταση και σεβασμό στους επισκέπτες. Η πρώτη βουτιά είχε γεύση από παγωτό καρπούζι. Όπως και το κοκτέιλ που μου έφερε ο Θάνος από το μπαρ. Οι εργαζόμενοι στο Kensho φροντίζουν να τηρούν ευλαβικά κάθε κανόνα και μέτρο ασφαλείας. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, και φυσικά η τήρηση των αποστάσεων μαρτυρούν πρωτόκολλα ασφαλείας που δύσκολα παραβιάζονται.

Η αίσθηση της παχιάς άμμου στα πόδια μου συνδιαλέγεται χαμηλόφωνα με το παγωμένο ροζέ -που παίρνω σε δεύτερο χρόνο- και συμμαχούν για να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις μου. Η ήλιος αρχίζει να πέφτει μέσα στη θάλασσα. Το μπλε του ουρανού γίνεται πορτοκαλί, αλλάζουν τα χρώματα, αλλά η μαγεία παραμένει ίδια.

Τέταρτη στάση το εστιατόριο
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για το εστιατόριο του Kensho που πρέπει να επισκεφτείς ακόμη κι αν δεν μείνεις στο ξενοδοχείο. Τόσο ο chef όσο και ο pastry chef, βρίσκουν χώρο να δημιουργήσουν πιάτα μοναδικά, που συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία του τόπου με τεχνικές υψηλού επιπέδου. Ο chef Ιπποκράτης αποτυπώνει στο μενού την αγάπη του για την ιαπωνο-περουβιανή κουλτούρα και την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση.

Στα τοπ πιάτα μου, το ψητό χταπόδι με φάβα, ο μουσακάς του Kensho, το spaghetti με αχινό και η κινόα με τα χτένια. Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων που συμπληρώνονται ιδανικά από την ενημερωμένη λίστα κρασιών του ξενοδοχείου.
Στο μενού των γλυκών, ο σταρ των pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος δίνει το δικό του ρεσιτάλ απόλαυσης. Δεν θα τολμούσα ποτέ να επιλέξω ανάμεσα στο συγκλονιστικό τραγανό προφιτερόλ και το εκστατικά ερωτικό paris breast.

Θα μπορούσα όμως να αναδείξω την Creme Brulee με το αλάτι ως τον αδιαμφισβήτητο νικητή του μενού και το αντίδοτο κάθε κακού γύρω μας.

Στα plus τα croissant του πρωινού που έφτιαξε και έψησε μπροστά μου ο pastry chef (και για τα οποία ακόμη περιμένω τη συνταγή).

Πέμπτη στάση η Χώρα
Ακόμη και η μεταφορά από το ξενοδοχείο στο νησί με οδηγό τον εξαιρετικά ευγενή και εξυπηρετικό Μάριο, αποτελεί ένα ευχάριστο κομμάτι από το luxury experience του Kensho στην Ψαρρού. Το νησί μοιάζει διαφορετικό χωρίς τους υπερβολικά πολλούς τουρίστες. Είναι πιο οικείο, πιο ζεστό, πιο φιλικό. Αποπνέει την πολυτέλεια που θες χωρίς να πνίγεται.

Τα Ματογιάννα ανασαίνουν ξανά, συναντάς ανθρώπους που αγαπάς, στέκεσαι και μιλάς μαζί τους. Η βόλτα στα μαγαζιά είναι πιο ευχάριστη και το shopping στα luxury brand που ορίζουν τις σύγχρονες τάσεις παραμένει η ένοχη μικρή μου απόλαυση. Το νησί βρίσκεται σε διαδικασία restart -και όλα μοιάζουν πάλι πιο αυθεντικά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας λόγος που θα σε κάνει να μην έρθεις φέτος στο νησί, γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι υπάρχει ένας άλλος λόγος που θα σε κάνει να κλείσεις τις διακοπές σου στο Boutique Hotel Kensho Psarou. Το ξενοδοχείο κάνει 20% έκπτωση στους Έλληνες δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.





SHARE