Κιόνι Ιθάκη
Κιόνι/Φωτογραφία: Shutterstock
21|08|2020 10:06
SHARE
ΙΘΑΚΗ

Κιόνι Ιθάκης: Σε αυτή τη μαγευτική παραλία φτάνεις από μία σκάλα


Το ελληνικό νησί που ταυτίστηκε όσο κανένα με την νοσταλγία, το ταξίδι και την επιστροφή, είναι πασίγνωστο σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τα Ομηρικά Έπη.

Είναι αυτή η ανάγκη του Οδυσσέα να φτάσει στον τόπο του, στην πατρίδα, στην οικογένειά του, παρά τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, παρά την Κίρκη και τις Σειρήνες. Εκεί όπου η Πηνελόπη για τρία χρόνια υφαίνει το πρωί και ξηλώνει το βράδυ κοιτώντας περιπαικτικά τους μνηστήρες που εποφθαλμιούν το θρόνο του Οδυσσέα.

Χιλιοτραγουδισμένη, η Ιθάκη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου. Με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων. Η άγρια ομορφιά διαδέχεται τα ήρεμα καταπράσινα τοπία. Οι βαθυγάλανες ακτές, εναλλάσσονται με απόκρυμνους βράχους και το κάλλος δεν σταματά πουθενά. Οι κατάφυτοι κόλποι, πρασινίζουν τα νερά, οι σπηλιές κρύβουν ακόμα και σήμερα μύθους που θα ζουν για πάντα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Το Κιόνι λένε κάποιοι είναι το πιο όμορφο νησί της Ιθάκης. Ένα γραφικό ψαροχώρι, περίπου 20 χλμ από το Βαθύ, με πανέμορφες παραλίες που σφύζουν κάθε καλοκαίρι από ζωή. Το απάνεμο λιμανάκι του είναι ιδανικό για τα ιστιοφόρα. Κάποια παραδοσιακά καπετανόσπιτα μαρτυρούν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική επιρροή τόσο των Ενετών όσο και των Άγγλων.

Φωτογραφία: Shutterstock

Μέσα στον υπέροχο αυτόν όρμο, μια μικρή πανέμορφη παραλία με διάφανα νερά περιμένει να την ανακαλύψετε.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Η περίτεχνη πέτρινη σκάλα με το μπλε κάγκελο που οδηγεί στην παραλία, γίνεται αγαπημένο σημείο εστίασης των φωτογράφων. Κι εκεί οι επιλογές είναι δύο. Η διακλάδωση της σκάλας σας επιτρέπει ή να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά ή να κάνετε άλλα 10 βήματα για να φτάσετε στην μικρή παραλία με την παχιά χρυσαφένια άμμο.

SHARE