Παραλία Λεγρενά
Shutterstock/ Λεγρενά
ΛΕΓΡΕΝΑ

Η παραλία με τα καταγάλανα νερά, σαν από κυκλαδίτικο νησί, λίγο έξω από την Αθήνα


Η άνοιξη μας έδειξε το καλό της πρόσωπο επομένως το πρώτο που όλοι σκεφτόμαστε είναι φυσικά οι ανέμελες βουτιές σε κρυστάλλινα- κατά προτίμηση όχι παγωμένα- νερά.

Ο καιρός σιγά- σιγά ανοίγει και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια εξόρμηση σε κάποια παραλία, μια ανάσα από την Αθήνα.

Δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουν ακόμη παραλίες που δεν έχουν «κατακτηθεί», υπάρχουν όμως παραλίες που λίγοι γνωρίζουν και, σε φέρνουν που κοντά στο καλοκαίρι. Ενδεχομένως σε πάνε... φανταστικά, σε κάποιο ειδυλλιακό νησί και, καθώς σκάει το κύμα στην ακτή μπορεί να πάρει μαζί του φεύγοντας όλο το άγχος της καθημερινότητας.

Μια τέτοια παραλία είναι και τα Λεγρενά.

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής. Τα Λεγρενά βρίσκονται στο ακρωτήρι του Σουνίου.

SUTTERSTOCK/ ΛΕΓΡΕΝΑ

Το μαγικό με αυτή την παραλία είναι πως, δεν θα καταλάβεις για πότε έφτασες αλλά δεν θα πιστεύεις και ότι βρίσκεσαι σε μια από τις παραλίες της Αττικής.

Γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, χρυσή άμμος και ένα απέραντο γαλάζιο του ουρανού να χάνεται το μάτι σου.

Αν δε, σου αρέσει η ησυχία, η παραλία αυτή πρέπει να μπει στη λίστα σου. Πρόκειται για μια παραλία που δεν είναι οργανωμένη- σαν την Ακτή Βουλιαγμένης για παράδειγμα- επομένως πριν μπεις στο αυτοκίνητό σου φρόντισε να προμηθευτείς τα απαραίτητα.

Η μαγευτική εμπειρία στην παραλία των Λεγρενών όμως, δεν σταματά εκεί. Μπορείς κολυμπώντας να δεις τους διπλανούς κόλπους και να βγεις στις γειτονικές παραλίες. Φρόντισε βέβαια πάντα να παραμένεις ασφαλής.

SUTTERSTOCK/ ΛΕΓΡΕΝΑ

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη αφού λίγο πριν το Ναό του Ποσειδώνα- προς το Σούνιο- θα τη δεις και φυσικά θα μπορέσεις εύκολα να βρεις μια θέση για το αυτοκίνητό σου. Η έκταση της παραλίας είναι μεγάλη, επομένως θα έχεις την ιδιωτικότητα που ζητάς.

Τέλος και καλύτερο; Για να κλείσεις την ημέρα σου όπως της αρμόζει, μετά το μπάνιο σου μπορείς να καθίσεις σε κάποιο από τα ταβερνάκια που θα βρεις ελάχιστα χιλιόμετρα παραδίπλα.

SHARE