Παραλία Μάγειρας
Παραλία Μάγειρας /Φωτογραφία: Youtube
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

Μάγειρας: Η εκπληκτική παραλία στην Εύβοια με τη λευκή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά


Μια μοναδική παραλία με το όνομα «Μάγειρας» βρίσκεται στη νότια Εύβοια, από την πλευρά του Αιγαίου.

Το πανέμορφο σκηνικό συνθέτουν τα καταπράσινα δέντρα, η λευκή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Ο κόλπος της παραλίας είναι σχετικά μικρός, ενώ στη δεξιά μεριά του υπάρχει μια μικρή σπηλιά, η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από την πτώση των βράχων. Στο πίσω μέρος της παραλίας, υπάρχουν μερικοί λόφοι που χωρίζονται από τη ρεματιά, η οποία καταλήγει λίγο πριν την παραλία.

Ο συνδυασμός του βραχώδους τοπίου με την παραλία δίνει μια άγρια ομορφιά και προσφέρει μία ασυναγώνιστη θέα.

Παραλία Μάγειρας
Παραλία Μάγειρας /Φωτογραφία: Youtube

Η μυστική παραλία αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η υπέροχη παραλία είναι γεμάτη κόσμο και οικογένειες, που κατοικούν όλον τον χρόνο στην περιοχή και την προτιμούν λόγω της ομορφιάς της και των κρυστάλλινων νερών της.

Πώς θα φτάσετε εκεί

Θα φτάσετε ως την Χαλκίδα και από εκεί θα πάρετε τον δρόμο Αλιβέρι-Λέπουρα και θα στρίψετε για Κάρυστο. Μόλις περάσετε τα Λέπουρα, θα συναντήσετε τα Κριεζά και θα ακολουθήσετε την πινακίδα µε κατεύθυνση τις Πετριές.

Από το χωριό των Πετριών θα ακολουθήσετε την πορεία προς Άγιους Αποστόλους. Λίγο πριν τους Άγιους Αποστόλους θα στρίψετε για την παραλία Στόμιο. Αφού περάσετε από τις παραλίες Στόμιο και Χαιρόμυλο, θα φτάσετε στην παραλία Μάγειρας.

Η μαγευτική παραλία απέχει μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και είναι ιδανική για μονοήμερη εξόρμηση μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα.

SHARE