Ζάκυνθος Ναυάγιο
Ζάκυνθος Ναυάγιο/Φωτογραφία: Unsplash
08|04|2020 13:47
SHARE
GREECE FROM HOME

Κολυμπήστε στα νερά του Μπάλου και κάντε βόλτα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας -Όλες οι ομορφιές της Ελλάδας στην οθόνη μας


Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece σε αυτή την περίοδο της πανδημίας με σύνθημά τους ότι το όνειρο είναι το μισό ταξίδι, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την «Greece From Home».

Η πλατφόρμα έγινε με σκοπό άνθρωποι από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν της ομορφιές της πατρίδας μας, να ταξιδέψουν στην ιστορία της, στην τοπική κουλτούρα κάθε περιοχής, και ταυτόχρονα να βοηθήσει ανθρώπους που εργάζονται στον τουρισμό να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Στην πρώτη, που λέγεται «Βλέπουμε» μέσα από το κανάλι του EOT Visit Greece στο youtube, θα βρείτε αποκλειστικό και επιλεγμένο περιεχόμενο Ελλήνων δημιουργών που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου σχετικά με τη μουσική, τη γαστρονομία, τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα, το χορό, τον αθλητισμό, τη μόδα.

Εδώ λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων ο Άκης Πετρετζίκης θα μας δώσει συνταγές για το τέλειο τζατζίκι, η Κατερίνα Βρανά θα μας μάθει την ελληνική μυθολογία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας καλεί να μείνουμε σε επαφή από το σπίτι, οι αδερφοί Αντεντοκούμπο μας κρατούν παρέα από τον καναπέ τους, ο wine blogger Τed lelekas μας εξηγεί τα ελληνικά κρασιά και μοιράζεται μαζί του τα μυστικά της γευσιγνωσίας, ενώ ο Γιάννης Δρυμονάκος μας δείχνει τον τρόπο να γυμναστούμε από το σπίτι.

Στην ενότητα «Ταξιδεύουμε» μέσα από το περιεχόμενο και τις ψηφιακές εμπειρίες του discovergreece.com μπορούμε με ένα κλικ να περιηγηθούμε σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να μεταφερθούμε στα υπέροχα βουνά, τις θάλασσες και τις λίμνες μας, να εξερευνήσουμε χωριά, να γνωρίσουμε τις παραδόσεις του κάθε τόπου, ακόμα και να ακολουθήσουμε online πεζοπορικές διαδρομές.

Shutterstock

Εδώ θα κάνετε μια βόλτα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, θα φαντασιωθείτε πως κολυμπάτε στα νερά του Μπάλου, θα βρεθείτε στο ναυάγιο της Ζακύνθου με ένα βαρκάκι, θα χαθείτε στα μονοπάτια των Μετεώρων, θα ανακαλύψετε τις γευστικές αμαρτίες της Θεσσαλονίκης και έτσι θα κάνετε τα πλάνα σας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν σύντομα.

Τέλος, η τρίτη ενότητα που ονομάζεται «Μαθαίνουμε» έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Απευθύνεται κατά βάση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, μέσα από μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι, προσφέροντας διαδραστικά ομαδικά σεμινάρια αλλά και κατ' ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις. Μάθετε λοιπόν τα βήματα δημιουργίας ενός πλάνου ψηφιακού μάρκετινγκ, τις τεχνικές διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων, τη σημασία των web analytics και πολλά περισσότερα. Οι πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και μάλιστα με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού.

Κι αν το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακόμα μακριά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το προσμένουμε και να το φανταζόμαστε.

SHARE