Η εκπληκτική παραλία των Ελληνικών με το νησάκι του Αγίου Νικολάου

Αν ψάχνετε προορισμό για να απολαύσετε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και να κάνετε το πρώτο μπάνιο της σεζόν, υπάρχει μια παραλία που παραμένει άγνωστη στους πολλούς, με καθαρά νερά και φυσική ομορφιά, 3 ώρες από την Αθήνα.

Ο λόγος για την παραλία των Ελληνικών βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής αφού συνδυάζει όλα εκείνα που αναζητάει κάθε επισκέπτης.

Τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της με το νησάκι του Αγίου Νικολάου να απέχει ελάχιστα από την ακτή, είναι το σήμα κατατεθέν της. Η ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμος και τα ρηχά νερά της είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο, παρά το γεγονός πως η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Όσο για το μικρό νησάκι, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να το προσεγγίσουν κολυμπώντας, αφού τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω.

Η παραλία των Ελληνικών στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά. Πάνω στο νησάκι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η μικρή ομώνυμη εκκλησία, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών χτίστηκε από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Η παραλία απέχει 100 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και βρίσκετε στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Από Χαλκίδα θα κατευθυνθείτε προς Βόρεια Εύβοια περνώντας από Αρτάκη, Καστέλα, Προκόπι και μετά προς Αγία Άννα. Θα συνεχίσετε προς Ιστιαία μέχρι το χωριό των Ελληνικών. Για να φθάσετε στην παραλία του Αγίου Νικολάου υπολογίστε οδικώς υπολογίστε ακόμα 5 λεπτά.

Η παραλία των Ελληνικών στη Βόρεια Εύβοια

Η παραλία των Ελληνικών στη Βόρεια Εύβοια

Δείτε το υπέροχο βίντεο από την ομάδα Travel Inspiration