Η μικρή Σάντα Μαρία
Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΑΡΟΣ

5 μαγικές παραλίες για να κολυμπήσεις στην Πάρο


Από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, η Πάρος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών. Ένα γραφικό νησί με ωραία αρχιτεκτονική, γραφικά χωριά, ενδιαφέρουσα γαστρονομία και φυσικά καταπληκτικές παραλίες.

Η Πάρος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ένας προορισμός που θα σε κερδίσει από τη πρώτη σου επίσκεψη. Ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες κατατάσσουν την Πάρο ανάμεσα στα καλύτερα νησιά για διακοπές στην Ελλάδα κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η πολύπλευρη εικόνα της βοηθάει τους επισκέπτες να περάσουν καλά, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Είτε προτιμάς πιο ήσυχες διακοπές, είτε θέλεις να κάνεις dolce vita -όση επιτρέπεται λόγω των μέτρων για τον Covid-19- το μόνο σίγουρο είναι πως στην Πάρο θα βρεις εκείνα τα μέρη που σου ταιριάζουν χαρίζοντας σου μοναδικές στιγμές.

Οι επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν βουτιές σε ωραίες παραλίες του Αιγαίου αυτό το νησί θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω. Οι επιλογές είναι πολλές -ευτυχώς και καλές- αλλά εμείς ξεχωρίσαμε 5 παραλίες του νησιού για κολυμπήσεις, να απολαύσεις τον ήλιο με θέα τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Σάντα Μαρία

Σάντα Μαρία Πάρος
Φωτογραφία: Shutterstock

Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο. Η αμμουδιά είναι πεντακάθαρη, τα τιρκουάζ νερά αρκετά δροσερά με το μεγαλύτερο μέρος να είναι οργανωμένο. Η Σάντα Μαρία είναι η αγαπημένη των surfers, ενώ την προτιμούν οι παρέες με νέο κόσμο. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα είναι η μικρή Σάντα Μαρία, την οποία προτιμούν κυρίως οι οικογένειες.

Κολυμπήθρες

Φωτογραφια: Shutterstock

Από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες του νησιού, βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Νάουσας. Στην παραλία Κολυμπήθρες, οι βράχοι από γρανίτη έχουν διάφορες αφηρημένες μορφές εξαιτίας του ήλιου και της αλμύρας της θάλασσας και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι βράχοι μοιάζουν με γλυπτά και έχουν κάνει διάσημη την παραλία σε όλη την Ελλάδα. Θεωρείται ένα από τα πιο ινσταγραμικά μέρη της Πάρου.

Χρυσή Ακτή

Χρυσή Ακτή Πάρος
Φωτογραφία: Shutterstock

Το όνομό της αποτυπώνει απόλυτα την ομορφιά της παραλίας με την άσπρη άμμο και τα πεντακάθαρα νερά, όπου δεν χορταίνεις να κολυμπάς. Το μισό μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο και το άλλο όχι, οπότε μπορείς να επιλέξεις ποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Στη συγκεκριμένη παραλία γίνονται οι αγώνες των Windsurfers. Η Χρυσή Ακτή είναι από τις παραλίες που έχει Γαλάζια Σημαία.

Αλυκή

Φωτογραφία: Shutterstock

Η παραλία της Αλυκής βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού κι έτσι ονομάζεται το γραφικό ψαροχώρι, το οποίο προτιμούν κυρίως οι οικογένειες. Η παραλία είναι καθαρή με γαλάζια νερά και προστατεύεται από τους ανέμους. Στο πίσω μέρος είναι η παραλία Πίσω Αλυκή, η οποία έχει άσπρα βότσαλα, ενώ τα νερά είναι το ίδιο καταγάλανα.

Φάραγγας

Φάραγκας παραλία Πάρος
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο φάραγγας -με τις «φαραγγούλες» του- είναι μια παραλία οργανωμένη με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο. Για να φτάσεις σε αυτήν την υπέροχη παραλία που θα απολαύσεις τις βουτιές σου, θα ακολουθήσεις ένα μικρό μονοπάτι, το οποίο βγαίνει σε τρία πανέμορφα κολπάκια και ο καθένας επιλέγει όποιο του ταιριάζει.

SHARE