Spetses Mini Marathon
RUN PEOPLE RUN

Το επετειακό Spetses Mini Marathon μέσα από 10+6 υπέροχες φωτογραφίες


Το Spetses Mini Marathon έκλεισε δέκα χρόνια ζωής και η Μαρίνα Κουταρέλλη μας ταξιδεύει στη διοργάνωση που άλλαξε τον χάρτη στο χώρο του αθλητισμού μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ήταν μια βροχερή Κυριακή του Οκτωβρίου όταν έγινε η πρώτη εκκίνηση του Spetses Mini Marathon στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι συμμετοχές σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Όμως, οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, οι επισκέπτες του νησιού και οι αθλητές που το έζησαν από κοντά σίγουρα είδαν αυτή τη σπίθα ψυχής που βγαίνει κάθε φορά που δημιουργείται κάτι όμορφο.

Από την πρώτη εκκίνηση μέχρι τη δέκατη που συμπληρώθηκε φέτος ήμουν εκεί και έζησα από κοντά τον παλμό. Επαγγελματίες αθλητές να τρέχουν μαζί με ερασσιτέχνες, αθλητές με ειδικές ανάγκες να γίνονται αναπόσταστο μέλος της διοργάνωσης και φυσικά ακόμα και δημοσιογράφοι να αφήνουν για λίγο στην άκρη τα μαγνητοφωνάκια και τις συνεντεύξεις για να φοράνε τα αθλητικά τους και να φτάνουν στον τερματισμό. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια η ψυχή του Spetses Mini Marathon, η Δρ Μαρίνα Κουταρέλλη επιμένει (πολύ σωστά) πως «Νίκη είναι η συμμετοχή».

Λίγο πριν την εκκίνηση του επετειακού Spetses Mini Marathon
Ένα τριήμερο γεμάτο δραστηριότητες
Μάκης Καλαράς
Ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς κάθε χρόνο δίνει το παρόν στη διοργάνωση.

Όλα αυτά τα χρόνια η αθλητική διοργάνωση έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές στους επισκέπτες και φυσικά στους αθλητές. Μάλιστα, η φήμη του Spetses Mini Marathon βγήκε εκτός συνόρων. Τον Οκτώβριο του 2016 η Μπο Ντέρεκ συμμετείχε στους κολυμβητικούς αγώνες στα 3.000 μέτρα και παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο.

Οκτώβριος 2016: Μπο Ντέρεκ και Μαρίνα Κουταρέλλη

Με φόντο το νησί των Σπετσών και αφού έχει ολοκληρωθεί το επετειακό Spetses Mini Marathon κάνουμε έναν απολογισμό με την Μαρίνα Κουταρέλλη για όλα όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια, αλλά και πόσο ψηλότερα είναι έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη την νέα δεκαετία.

Σοφία ζαχαράκη υφυπουργός τουρισμού
Η υφυπουργός Τουργός, Σοφία Ζαχαράκη, έτρεξε τα 5χλμ με βροχή
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 8η ΟΛυμπιονίκης στο βάδην στο Τόκιο τίμησε τη διοργάνωση με τη παρουσία της.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το επετειακό Spetses Mini Marathon. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για τα 10 χρόνια της διοργάνωσης, η οποία κατάφερε να κάνει must τον αθλητικό τουρισμό;
Κοιτώντας πίσω σε αυτά τα 10 χρόνια βλέπω αμέτρητες στιγμές συγκίνησης, που μπορούν να συνοψίσουν τις πραγματικές αξίες που περιβάλλουν τον αθλητισμό αλλά και το μότο του αγώνα, «Νίκη είναι η συμμετοχή!». Η υπερηφάνεια και ο ενθουσιασμός μου δεν περιορίζονται μόνο την επιτυχία του Spetses Mini Marathon, αλλά και στο ότι φτάνοντας σε αυτή τη σημαδιακή επέτειο, έχουμε καταφέρει τόσα πολλά και η διάθεση μας παραμένει αμείωτη για να καταφέρουμε πολλά περισσότερα.

Μαρίνα Κουταρέλλη
Η Μαρίνα Κουταρέλλη

Γυρνώντας το χρόνο πίσω εκείνον τον βροχερό Οκτώβριο του 2011 που έγινε η πρώτη εκκίνηση των αγώνων πιστεύατε την επιτυχία και τη διαχρονικότητα που θα σημείωνε το Spetses mini marathon;
Πριν προβούμε σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα, είχαμε μελετήσει με πολύ διεξοδικό τρόπο την άνοδο του αθλητικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, σε πολύ μεγάλο βαθμό ήμουν πεπεισμένη για την επιτυχία που θα σημείωνε, πάντα σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά, οργάνωση και μελέτη των δεδομένων που είχαμε. Σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία, είχαμε τη χαρά να έχουμε δίπλα μας το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο μας έχει στηρίξει σε κάθε βήμα και το νησί των Σπετσών, από το οποίο κάθε χρόνο εισπράττουμε τεράστια βοήθεια και αμέριστη αγάπη.

Η πρώτη εκκίνηση του Spetses Mini Marathon το 2011Οι επισκέπτες παρακολουθούνν τους κολυμβητικούς αγώνες το 2012

Αν σας έλεγα να ξεχωρίσετε τις 3 πιο δυνατές στιγμές αυτών των 10 χρόνων ποιες θα ήταν;
Κάθε χρόνο, σε κάθε διοργάνωση βιώνουμε πολλές «δυνατές» στιγμές και έντονες συγκινήσεις. Σίγουρα έχω συγκρατήσει όλες εκείνες τις στιγμές που αγωνίστηκαν καταξιωμένοι αθλητές και ολυμπιονίκες δίπλα σε ερασιτέχνες, που μόνο σε μία διοργάνωση όπως το Spetses Mini Marathon σου δίνεται μία τέτοια δυνατότητα. Επίσης, μου έχει χαραχτεί ανεξίτηλα η πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε ο Νίκος Παπαγγελής, μόλις έξι μήνες μετά τον ακρωτηριασμό του. Και τέλος, η τελευταία χρονιά που έγινε το Spetses Mini Marathon, το 2019, που κάναμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 18.000 άτομα από 42 χώρες.

Το 2013 οι συμμετοχές αυξήθηκαν2014

Τι να περιμένουμε του χρόνου από το Spetses Mini Marathon και μπορούμε να ανακοινώσουμε τις νέες ημερομηνίες;
Όπως κάθε χρόνο, στόχος μας είναι η αύξηση των συμμετοχών αλλά και να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις του event, για αυτό άλλωστε οι προετοιμασίες ξεκινάνε πολύ νωρίς. Ακόμα, σημαντικό για εμάς είναι να εμπλουτίσουμε το τριήμερο με πολλές νέες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Σε σχέση με τις ημερομηνίες, σας περιμένουμε του χρόνου. Ωστόσο, προηγείται το Spetsathlon, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-15 Μαΐου με πολλές δραστηριότητες.

Οι κολυμβητικοί αγώνες το 2015Οκτώβριος 2016Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσεις ένα πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα. Η φώτο τοφθινόπωρο του 2017

Ως γυναίκα πως νιώθετε που έχετε καταφέρει και έχετε συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανθίσει ο αθλητικός τουρισμός στη χώρα μας;

Κατάλαβα από πολύ νωρίς ότι η επιτυχία δεν είναι ποτέ λόγος για επανάπαυση, αλλά η κινητήριος δύναμη που σου δίνει την αυτοπεποίθηση να πας τη δουλειά σου ένα βήμα παραπέρα. Είμαι υπερήφανη με όσα έχουμε καταφέρει και χαίρομαι πραγματικά για το εκτόπισμα που έχει φτάσει να έχει αυτή η διοργάνωση. Όμως οι φιλοδοξίες μας δε σταματούν εδώ και γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο στοχεύουμε στο να αναβαθμίζουμε το Spetses Mini Marathon ώστε να γίνεται ολοένα και καλύτερο.

2018
2019: ;Ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η πανδημία το SMM έκανε ρεκόρ συμμετοχών.
SHARE