Φυτό εσωτερικού χώρου

Tα φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι

Για να προσελκύσεις την τύχη και τη θετική ενέργεια στη ζωή σου, πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν και να επικεντρώνεσαι στο παρόν και το μέλλον.

Θα το έχεις σίγουρα ακούσει ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Αυτό σημαίνει ότι στη ζωή μας πρέπει να βγαίνουμε από τη ρουτίνα μας και από το λεγόμενο comfort zone και να παίρνουμε μικρά ρίσκα. Αν δεν αλλάξεις το πρόγραμμά σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να φέρεις νέες ευκαιρίες στη ζωή σου.

Αν θέλεις πραγματικά να προσελκύσεις την τύχη σου, θα πρέπει να εστιάσεις στον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Γιατί όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, λειτουργούμε και αρνητικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να βλέπεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά και ν’ αναγνωρίζεις τα καλά στοιχεία ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αλλωστε η τύχη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αισιοδοξία.

Πέρα όμως από όλα αυτά, τα οποία λίγο έως πολύ τα γνωρίζεις, η ένταξη ορισμένων φυτών στο σπίτι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, βοηθά στην εξάλειψη της αρνητικής ενέργειας και στην προσέλκυση της τύχης και της ευημερίας.

Ας δούμε τα 7 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι:

Tα φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι

Φίκος Ελαστικός (Rubber plant)

Ο φίκος ελαστικός ή αλλιώς Rubber Plant έχει γίνει από τα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου για τους διακοσμητές. Αυτό το φυτό χρειάζεται φως, αλλά όχι πολύ. Τα δερματώδη φύλλα του, εκτός από το ότι είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα, έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα η οποία βοηθάει στη μείωση της υγρασίας του δωματίου μέσα στο οποίο κατοικεί.

Ταιριάζει σε κάθε σπίτι και είναι ο μπαλαντέρ των φυτών. Γράφει στον φωτογραφικό φακό εκπληκτικά και δίνει την ευκαιρία για πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Instagram. Μοναδικός για το βαθύ πράσινο χρώμα του αλλά και τον chic του χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, αποτελεί must επιλογή για το σπίτι. Αυτό το φυτό φέρνει θετική ενέργεια και τύχη στο σπίτι και τα φύλλα του συμβολίζουν ευτυχία, την αφθονία και τον πλούτο.

Σανσεβιέρα (Snake plant)

Η σανσεβιέρα θέλει αραιό πότισμα, χωρίς απευθείας επαφή με τον ήλιο. Το ιδιαίτερο σχήμα της και το χρώμα της την κατατάσσουν στις πιο αγαπημένες επιλογές των fans του μινιμαλισμού. Δίνει χρώμα και στιλ στον χώρο, με αποτέλεσμα να φτιάχνει τη διάθεση σε όσους δουλεύουν από το σπίτι.

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό φυτό που απορροφά τις τοξίνες από τον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και απελευθερώνει οξυγόνο, επιτρέποντας καλή υγεία και θετική ενέργεια σε όσους βρίσκονται στο χώρο του.

Κρασούλα (Jade plant)

Αυτό το φυτό φέρνει επιτυχία και ευημερία. Έχει φύλλα σε σχήμα οβάλ και πρέπει να φυλάσσεται στην είσοδο του σπιτιού για καλή τύχη. Λέγεται ότι προσελκύει τα χρήματα και την καλή τύχη λόγω των μικρών φύλλων του σε σχήμα νομίσματος.Eucalyptus (Ευκάλυπτος)

Όταν ο χώρος σας χρειάζεται μια ενεργειακή ανανέωση, σκεφτείτε τον ευκάλυπτο ως την καλύτερη επιλογή. Κρεμάστε μερικά κλαδιά ευκαλύπτου στο ντους σας για να μοσχομυρίσει ο χώρος. Λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, η μυρωδιά του ευκαλύπτου συνδέεται με νέα ξεκινήματα και καθαρισμό.

Τυχερό μπαμπού (Lucky bamboo)

Το τυχερό μπαμπού συμβολίζει την καλή τύχη και την ευημερία στο φενγκ σούι. Πιστεύεται ότι η τύχη που σχετίζεται με αυτό το φυτό καθορίζεται από τον αριθμό των μίσχων στη διάταξη. Για παράδειγμα, ένα κοτσάνι αντιπροσωπεύει την ενότητα. Δύο μίσχοι αντιπροσωπεύουν την αγάπη. Τρία στελέχη αντιπροσωπεύουν την ευτυχία, τον πλούτο και τη μακρά ζωή. Και τα επτά κοτσάνια αντιπροσωπεύουν καλή υγεία.

Παχύρα (Money tree)

Θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, θετική ενέργεια, μειώνει το στρες και το άγχος. Πρόκειται για ένα αναρριχητικό φυτό και μπορεί εύκολα να συντηρηθεί και να ανθίσει. Προσελκύει τον πλούτο και τη  μεγάλη περιουσία, σύμφωνα με το φενγκ σούι. Εχει μεγάλη ανθεκτικότητα και τοποθετείται κυρίως σε ηλιόλουστα σημεία, ενώ δεν χρειάζεται συχνό πότισμα.

Φίκος τζίνσενγκ (Ficus ginseng)

Φημίζεται για την καλοτυχία και την αρμονία που φέρνει στο χώρο. Αποτελεί ιδανική πρόταση δώρου για νέες επιχειρήσεις ή καινούρια σπίτια. Το μόνο που χρειάζεται είναι έντονο φως, υγρασία και περιστασιακό πότισμα.