H μαγική εμπειρία του γιόγκα retrea/Φωτογραφία facebook Abeliona Retreat
H μαγική εμπειρία του γιόγκα retrea
12|01|2023 08:30
SHARE
TRAVEL WELLNESS

5 προορισμοί στην Ελλάδα για αποδράσεις που σε γεμίζουν ευεξία -Υπέροχα retreats σε μαγικά μέρη


Το 2022 ήταν η χρονιά των ταξιδιών για διασκέδαση και το 2023 θα είναι η χρονιά για αυτοβελτίωση και ταξίδια ευεξίας.

Το περιοδικό Condé Nast Traveler προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες το 2023 θα αναζητούν ταξίδια που θα τους βοηθήσουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Ο λόγος για τα λεγόμενα retreats που στοχεύουν στο τρίπτυχο εξερεύνηση - χαλάρωση - αναζωογόνηση, έχουν σκοπό να κινήσουν το σώμα και παράλληλα προσφέρουν τη χαρά του να ανακαλύπτεις ένα μέρος.

Κι αν δεν το έχετε δοκιμάσει ή ψάχνετε να βρείτε το επόμενο ταξίδι σας, βάλτε τις παρακάτω 5 ιδέες για yoga retreat στο ημερολόγιό σας το προσεχές διάστημα.

Pause• Breathe • Feel Yoga Retreat στην Aράχωβα

Το Βodyhome και οι instructors Kατερίνα Καραβαγέλη και Aνθή Ρόρο με συνοδοιπόρο την ελληνική εταιρεία Οmonyma σας προσκαλούν 27- 29 Ιανουαρίου 2023 σε μια απόδραση του νου, του σώματος και της ψυχής σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Παρνασσού, την Αράχωβα. 

Σε αυτό το retreat θα εξερευνήσουμε κάθε μέρα διαφορετικά σημεία του σώματος που αντηχεί η αναπνοή διευρύνοντας την βιοενέργεια στο φυσικό μας σώμα. Καθώς ανοίγουμε διαφορετικές οδούς για την αναπνοή, ανοίγουμε και διαφορετικά μονοπάτια στο σώμα για την καλλιέργεια της συνειδητότητας. Κάθε μέρα θα περιλαμβάνει βαθιά μεταμορφωτική vinyasa πρακτική, τεχνικές αναπνοών, διαλογισμούς και pranayama, στιγμές χαλάρωσης για τον εαυτό μας και στιγμές σύνδεσης με την κάθε μοναδική παρουσία που θα μας συντροφεύει στο retreat.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ, κόστος: 330€

Yoga & Pilates Retreat στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας

To ExploroLoco διοργανώνει τριήμερο Yoga & Pilates retreat 3 - 5 Φεβρουαρίου 2023 στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: δύο πρακτικές Yoga από πιστοποιημένη δασκάλα Yoga (Ελένη), δύο μαθήματα Pilates από πιστοποιημένη δασκάλα Pilates & φυσικοθεραπεύτρια (Δανάη), επίσκεψη στον οικισμό Νέδα και σε τριγύρω χωριά, επίσκεψη στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και βόλτα στους καταρράκτες της Νέδας.

Ιnfo: Περισσότερες πληροφορίες: 210 5222675 / 6983445778. Κόστος 270€

Miracle of Mindfulness Retreat στις πετρόκτιστες κατοικίες του Zen Rocks Mani

Το Zen Rocks στη Μεσσηνιακή Μάνη δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι εμπνευστές του είναι η Βιβή Λέτσου και ο σύζυγός της Eraj Shakib, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το Zen Rocks με αγάπη και προσωπική εργασία, ώστε να μοιράζονται με περισσότερους ανθρώπους την ομορφιά και τη θεραπευτική ενέργεια αυτού του ιδιαίτερου τόπου.

Για τις 24 - 27 Φεβρουαρίου 2023 διοργανώνουν ένα retreat με τις αδελφές Εleni και Trai Nghiem που έρχονται από τη Γαλλία για να μοιραστούν την πρακτική τους. Κατά τη διάρκεια αυτού του retreat 4 ημερών/3 διανυκτερεύσεων θα έχουμε μια πολύτιμη ευκαιρία να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και να βιώσουμε τη ζωή στην παρούσα στιγμή, σε "ειρήνη και αρμονία" με τα εσωτερικά μας συναισθήματα, στις σχέσεις μας με τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των πιο στενών μας σχέσεων, και, φυσικά, με όλο τον κόσμο που μας περιβάλλει. Πιο συγκεκριμένα, οι αδελφές Ελένη και Trai Nghiem θα βοηθήσουν να μάθουμε πώς να καλλιεργούμε την ευτυχία και την ευημερία, να συμφιλιωθούμε και να μάθουμε πώς να χειριζόμαστε τα έντονα συναισθήματα μας και να μάθουμε την τέχνη της προσεκτικής επικοινωνίας για να έχουμε πιο αρμονικές σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους, να μάθουμε την τέχνη της συμφιλίωσης όταν υπάρχει σύγκρουση και παρεξήγηση σε μια σχέση να μάθουμε πώς να φροντίζουμε το σώμα και το μυαλό μας, ώστε να καλλιεργήσουμε περισσότερη ανθεκτικότητα και εσωτερική δύναμη και να γίνουμε μια θετική πηγή ενέργειας.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site του Zen Rocks κόστος: Από 190€ έως 580€

Yoga Retreat στους Δελφούς

Το Mystical yoga retreat έρχεται στις 17-19 Φεβρουαρίου στου Δελφούς. Με βάση το ξενοδοχείο Fedriades Delphi Hotel θα ζήσουμε μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία σε μια τοποθεσία γεμάτη θετική ενέργεια.

Το Mystical yoga retreat εστιάζει στην ανύψωση της σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής ευεξίας.Η ενεργειακή θεραπεύτρια, Νάντια Αλευράκη θα μας δείξει το δρόμο για την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης και μέσα από αυτό το υπερβατικό ταξίδι του νου και της ψυχής θα μας οδηγήσει στην εμπιστοσύνη στον αυτό μας και στην απεριόριστη εσωτερική δύναμη που διαθέτουμε.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο page της instructor Daria Yoga.

Yoga Retreat στα Ζαγοροχώρια

Η Φωτεινή Μπήτρου διοργανώνει στις 17-19 Φεβρουαρίου 2023 ένα ιδιαίτερο γιόγκα retreat σε έναν ορεινό παράδεισο, τα Ζαγοροχώρια.

Xτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης, ενός από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, το Aristi Mountain Resort & Villas είναι το καταφύγιο στο μαγευτικό σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων που θα φιλοξενήσει το yoga retreat.

Το μοναδικό κέντρο SPA στην περιοχή, με την απίστευτη θέα, την εσωτερική, θερμαινόμενη πισίνα, το υδρομασάζ, τη σάουνα, το χαμάμ και τις υπηρεσίες μασάζ, προσφέρουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Με ορμητήριο το γραφικό χωριό τις Αρίστης θα κάνουμε και ένα road trip, στο Μοναδένδρι για να δούμε το φαράγγι απο την Αγία Παρασκευή, συνεχίσαμε στο γεφύρι του Κόκκορη και καταλήξαμε με μια αναζωογονητική πεζοπορία αναμεσά στην φύση φτάνοντας στου Κήπους. Το πρόγραμμα ίσως θα έχει και μια εκπλήξη, rafting!

Info: Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο page της instructor Φωτεινή Μπίτρου, κόστος από 330€

SHARE