Τα φυτά που αντέχουν στη ζέστη
Φωτογραφία: Shutterstock
ΦΥΤΑ

3 +1 φυτά που αντέχουν στη ζέστη και θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σου


Ενώ οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα φυτά στο μπαλκόνι και τον κήπο μας είναι πολύ πιθανό να ξεραίνονται και να «αργοπεθαίνουν», όση φροντίδα κι αν τους παρέχεις.

Το παραπάνω οφείλεται στο είδος του φυτού καθώς δεν είναι όλα τα φυτά ιδανικά για ζεστά περιβάλλοντα.

Με μια έρευνα ανακαλύψαμε τα φυτά που αντέχουν στη ζέστη, άλλα με λιγότερη φροντίδα και άλλα με περισσότερη, τα οποία εκτός από το ότι δεν θα μαραθούν τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, θα ομορφύνουν και τους εξωτερικούς χώρου με μοναδικό τρόπο, φέρνοντας μια όαση δροσιάς και χρωμάτων.

3 +1 φυτά που αντέχουν στη ζέστη και θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σου

Κάκτος

Οι κάκτοι ευδοκιμούν ακόμη και σε σκληρά ξηρά περιβάλλοντα. Ο κάκτος είναι ένα ανθεκτικό φυτό που απαιτεί ελάχιστονερό, κάτι που το καθιστά εύκολο στη φροντίδα. Αν θέλετε να προσθέσετε χαρακτήρα στον κήπο σας αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της φροντίδας οι κάκτοι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Φωτογραφία: Shutterstock

Βουκαμβίλια

Χρωματιστή και όμορφη, η βουκαμβίλια είναι η τέλεια προσθήκη στην αισθητική του κήπου ή του μπαλκονιού. Μπορείτε να επιλέξετε βουκαμβίλια σε κόκκινη ή και βιολετί απόχρωση και θα δώσετε έναν αισιόδοξο και χαρούμενο τόνο μετατρέποντας τους εξωτερικούς χώρους σε φιλόξενα spots.

Φωτογραφία: Shutterstock

Γεράνια

Τα γεράνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά, τα οποία επιβιώνουν στη ζέστη και δίνουν χρώμα στο μπαλκόνι και τον κήπο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά που ευδοκιμούν σε ζεστά κλίματα, τα γεράνια χρειάζονται φροντίδα και πότισμα. φροντίσετε.Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε γεράνια στον κήπο σας, τοποθετήστε τα σε μια περιοχή που δεν δέχεται έντονο ηλιακό φως και θα ζήσουν για πάντα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Αλόη Βέρα

Είναι γνωστό πως η Αλόη χρησιμοποιείται στη beauty ρουτίνα γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά. Εκτός από τις θεραπευτικές της ικανότητες όμως, η Αλόη είναι επίσης ένα πανέμορφο φυτό, δημιουργεί μια αντίθεση με τα λουλούδια στον κήπο και το μπαλκόνι δίνοντας «χαρακτήρα» στο χώρο ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αρκεί να ποτίζεις το χώμα του όταν είναι στεγνό και αφυδατωμένο.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE