Γυναίκα κάνει δίαιτα
Φωτογραφία/Instagram
10|04|2024 10:58
SHARE
DIET

Μία 28χρονη από την Αυστραλία κατάφερε να χάσει 22 κιλά μέσα σε 8 μήνες -Υιοθετώντας μία καλή συνήθεια


Την εκπληκτική της μεταμόρφωση μοιράστηκε μέσω social media μία νεαρή γυναίκα από την Αυστραλία. Η Dils Lee ζύγιζε 87 κιλά τον Ιούλιο του 2023 με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί τόσο η σωματική της υγεία όσο και η ψυχική.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η ίδια έχει αλλάξει ζωή αφού κατάφερε να χάσει 22 κιλά με μία απλή αλλαγή στη διατροφή της και υιοθετώντας μία καλή συνήθεια.

«Απλώς έφτασα σε ένα σημείο που ήμουν άρρωστη, ξυπνούσα και ένιωθα φρικτά, άβολα με το σώμα μου», δήλωσε στο news.com.au.

«Είδα μία ανάρτηση στο Instagram που έγραφε ότι αν ο ένας σύντροφος είναι ενεργός και γυμνάζεται τακτικά ενώ ο άλλος όχι, έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει επτά χρόνια πριν τον ενεργό σύντροφο. Αυτό με τρόμαξε γιατί ο σύζυγός μου είναι πολύ γυμνασμένος, σε αντίθεσή με εμένα που δεν πρόσεχα τον εαυτό μου».

«Πραγματικά νιώθω ότι αυτό που διάβασα ήταν το έναυσμα για την αλλαγή της νοοτροπίας μου και την προσέγγισή μου για την απώλεια βάρους. Όχι μόνο για να φαίνομαι αισθητικά καλύτερα αλλά και για να είμαι υγιής».

Η ίδια πρόσθεσε πως όταν είχε περισσότερα κιλά ένιωθε ότι δεν έχει διάθεση και είχε πόνους. Ήθελε απεγνωσμένα να πάρει πίσω τη ζωή της αφού πήρε βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο δεν είχε ιδέα πως να ξεκινήσει.

Τότε άρχισε να περπατά με την φίλη της αντί να κάθεται στην καφετέρια και παρατήρησε μία τεράστια αλλαγή. Έπειτα άρχισε να χάνει βάρος και σύντομα ερωτεύτηκε την κίνηση, επίσης παρακολούθησε μαθήματα γυμναστικής HIIT πέντε φορές τη βδομάδα.

Μέσα σε έξι μήνες η 28χρονη είχε χάσει 16 κιλά ωστόσο ένιωθε σαν να μην μπορούσε να χάσει άλλα, σαν να είχε κολλήσει η ζυγαριά της. Τότε αποφάσισε να απευθυνθεί σε μια διατροφολόγο, τη Lily Cook, η οποία τη βοήθησε να δώσει προτεραιότητα στους διατροφικούς της στόχους, προτείνοντάς της μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνη.

Με αυτή την αλλαγή κατάφερε να χάσει άλλα 6 κιλά και να πετύχει το σώμα των ονείρων της. «Ξεκίνησα να περπατάω περισσότερο τα πρωινά με τον φίλο μου για να πάρω έναν καφέ», είπε.

«Μου άρεσε πολύ. Στη συνέχεια, εντόπισα κοντά μας ένα γυμναστήριο HIIT και άρχισα να πηγαίνω πέντε φορές την εβδομάδα, ήταν τόσο διασκεδαστικό, η γυμνάστρια μας έκανε να νιώθουμε σαν κοινότητα. Και φυσικά συνέχισα τη διατροφή με τον διατροφολόγο μου.

SHARE