Ημερολόγιο
Φωτογραφία: Unsplash
2022

3 ημερολόγια του 2022 που θα σε ενθαρρύνουν να πετύχεις τους στόχους σου


Κρατώντας ημερολόγιο θα βάλεις σε τάξη την επαγγελματική και τη προσωπική σου ζωή. Μα πάνω απ’ όλα θα δεις φανταστικά αποτελέσματα.

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που η αναζήτηση ημερολογίου είναι μια μικρή ιεροτελεστία. Ψάχνω σε μικρά βιβλιοπωλεία, αναζητώ μέσα από το διαδίκτυο και φυσικά κοιτάζω τις προτάσεις των εκδοτικών οίκων.

Τα τελευταία χρόνια στην αγορά δεν θα βρεις μόνο τα κλασσικά ημερολόγια, τα αυστηρώς επαγγελματικά που ναι μεν είναι πρακτικά, αλλά είναι και κάπως μονότονα. Πάντως, για πολλά χρόνια τα χρησιμοποιούσα με τα διαφορετικά σκληρά χρώματα στο εξώφυλλο και τα αυστηρά μαύρα γράμματα με τις ώρες της κάθε ημέρας.

Στο ημερολόγιο μου σημειώνω τα πάντα και για μένα ισχύει «ότι δεν έχει γραφτεί στο ημερολόγιο δεν είναι προτεραιότητα». Τα πρώτα χρόνια σημείωνα μόνο τα επαγγελματικά μου ραντεβού, τις συνεντεύξεις που είχα και τα διάφορα events. Χρόνο με το χρόνο άρχισα να προσθέτω από το πρωινό ξύπνημα, τις ώρες προπόνησες μέχρι και τι ώρα θα κάνω break για μεσημεριανό. Δεν ξέρω αν σε εσένα σου φαίνεται ψυχαναγκαστικό για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα έχω όλα συγκεκριμένα και να πειθαρχώ στο ημερήσιο πρόγραμμα μου.

Αλλάζοντας οι ανάγκες μου άρχισα να ψάχνομαι περισσότερα για ημερολόγια ώστε να ξεφύγω από τα αυστηρά επαγγελματικά και να προσθέτω κι άλλα κομμάτια της ζωής μου. Πλέον, στην αγορά θα βρεις ημερολόγιο για γονείς, με καθημερινά στιχάκια για μια πιο αισιόδοξη ζωή, αλλά και εκείνα που έχουν να κάνουν με το ευ-ζην που έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας.

Επιπλέον, έχω δει θετικές αλλαγές στη ζωή μου κρατώντας ημερολόγιο: τηρώ τα χρονοδιαγράμματα μου, δεν βάζω ταυτόχρονα ραντεβού γιατί απλά δεν είχα χαρτί μπροστά μου για να σημειώσω, δεν γεμίζω το γραφείο μου αυτοκόλλητα με τα «must to do», δεν ξεχνώ πότε την επίσκεψη στον παιδίατρο, σημειώνω τις αντιδράσεις του παιδιού με σε νέες δραστηριότητες που ανακαλύπτουμε. Από την άλλη, φροντίζω να κάνω break για να φάω το γεύμα μου και να πάω στο μάθημα pilates.

Αυτά είναι τα ημερολόγια του 2022 που ξεχώρισα για τη φετινή χρονιά και ανάλογα τη φάση της ζωής σου προτείνω να βρεις ποιο σου ταιριάζει και να το βάλεις στην καθημερινότητα σου.

Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες/ Φώτης Παπαναστασίου (εκδόσεις Πεδίο)

Το ημερολόγιο κυκλοφορεί σε δύο χρώματα.

Ένα ημερολόγιο για γονείς, οι οποίοι θέλουν να έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο δράσεων για τα παιδιά τους τους επόμενους 12 μήνες. Πέρα από συμβουλές- προτροπές που θα βρεις σε κάθε σελίδα του ημερολογίου θα δουλέψετε συστηματικά την κάθε ημέρα θέτοντας μηνιαίους στόχους. Εξάλλου, για να καταφέρεις να δεις τα αποτελέσματα των ετησίων στόχων πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πλάνο δράσεων κάθε μήνα. Σκοπός του ημερολογίου είναι να παρουσιάσει ορισμένες ιδέες και να προσφέρει συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στη διαμόρφωση συναισθηματικά υγιών και υπεύθυνων παιδιών. Ένα ημερολόγιο- εργαλείο για το ταξίδι κάθε γονέα για το μεγάλωμα των παιδιών.

Μπορείς να το ξεκινήσεις από όποιον μήνα επιθυμείς -δεν είναι το κλασσικό ημερολόγιο με τις standard ημερομηνίες.

Believer-Bullet journal/ Λαμπρινή Λαδά

Η Λαμπρινή Λαδά ασχολείται με το life coach και για δεύτερη χρονιά ετοίμασε ένα ημερολόγιο ενθάρρυνσης βασισμένο σε τρεις πυλώνες: στοχοθεσία, manifestation και προγραμματισμό εβδομάδας. Μάλιστα, στο τέλος κάθε βδομάδας υπάρχει η απαραίτητη αξιολόγηση για να ξέρεις που ακριβώς βρίσκεσαι.

Ένα ημερολόγιο που θα σου υπενθυμίζει να κάνεις όλα όσα αγαπάς μέσα στη βδομάδα.

Προσωπικά το χρησιμοποίησα πέρυσι, φέτος είναι σε πιο βελτιωμένη έκδοση, και είδα αποτελέσματα, καθώς με βοήθησε πολύ να δουλέψω πάνω στην αναβλητικότητα μου. Επιπλέον, η «δέσμευση» γράφοντας την πρόοδο μου και όσα ήθελα να κάνω μέσα στην ημέρα μου με έκαναν να ανακαλύψω πολλά «θέλω» μου, αλλά και να θέσω προτεραιότητες. Για μένα είναι το ημερολόγιο που με έκανε να ξεφύγω από τα κλασσικά και να διευρύνω τους ορίζοντες μου.

Δεν πωλείται (ακόμα) στα βιβλιοπωλεία θα το βρεις εδώ.

Γράψε τη δική σου ιστορία-Νικόλας Σμυρνάκης (εκδόσεις Διόπτρα)

Ένα ημερολόγιο που θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει να βρεις την πυξίδα σου. Μηνιαίοι στόχοι, πλάνο δράσης, καταγραφή κάθε ημέρας και στιχάκια που θα σε εμπνεύσουν θα βρεις στο ημερολόγιο με την υπογραφή του Νικόλα Σμυρνάκη. Στο τέλος μέσα από τις προσωπικές σου καταγραφές θα ανακαλύψεις ποιος άνθρωπος θέλεις ουσιαστικά να είσαι και θα έχεις βρει την ταυτότητα σου.

Μπορείς να το ξεκινήσεις όποιο μήνα επιιθυμείς.

Το συγκεκριμένο ημερολόγιο το ξεκινάς μόλις είσαι έτοιμος, όποιον μήνα θέλεις και θα είναι η παρέα σου για 365 ημέρες.

SHARE