H παθολόγος Άντζελα Σπανού
H παθολόγος Άντζελα Σπανού/Φωτογραφία: puremomentum/instagram
HEALTHY EATING

3 τροφές με σίδηρο που δεν γνώριζες -Ελληνίδα παθολόγος εξηγεί στο Instagram


Είτε τρως κρέας, είτε όχι, οι παρακάτω τροφές αποτελούν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να προσθέσεις περισσότερο σίδηρο στην διατροφή σου.

H Ελληνίδα παθολόγος Άντζελα Σπανού δημοσίευσε ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram όπου αποκαλύπτει τρεις τροφές που έχουν σίδηρο και δεν το γνώριζες.

Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, μιας και μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, ενώ βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που πλήττει κυρίως τις γυναίκες λόγω της εμμήνου ρύσεως. Ενα από τα κύρια και χαρακτηριστικά συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου είναι το έντονο αίσθημα κόπωσης. Εάν νιώθεις κουρασμένη, κακοδιάθετη ή περισσότερο αδύναμη απ’ ότι συνήθως, καλό θα ήταν προληπτικά να εξετάσετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου.

3 τροφές με σίδηρο που δεν γνώριζες -Ελληνίδα παθολόγος εξηγεί στο Instagram

Aς δούμε τις τρεις τροφές που έχουν σίδηρο, όπως σημειώνει η Ελληνίδα παθολόγος Άντζελα Σπανού.

  • μύδια
  • ντοματοπελτές
  • η φλούδα της πατάτας

Όλα τα οστρακοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά τα μύδια είναι ιδιαίτερα καλές πηγές. Τα μύδια έχουν περισσότερο σίδηρο από το μοσχάρι καθώς έχουν τρεις φορές παραπάνω σίδηρο ανά 100 γρ. Επίσης ο ντοματοπελτές έχει σίδηρο σε αντίθεση με την φρέσκια ντομάτα που δεν έχει. Τέλος η φλούδα από την πατάτα έχει σίδηρο για αυτό καλό είναι να μην τις μαγειρεύετε ξεφλουδισμένες.

Δείτε το βίντεο:





SHARE