Είσοδος σπιτιού
Τι πρέπει να κάνεις πρώτα πριν μπεις στο σπίτι /Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΡΑ

Οι πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου -Σύμφωνα με μικροβιολόγο


Αυτές τις ημέρες, σίγουρα δεν βγαίνουμε και πολύ έξω από το σπίτι. Ξέρω, είναι πολύ δύσκολο αλλά αναγκαίο. Βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα, όπως το σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο και τη δουλειά.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις σύντομες μετακινήσεις μας, τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

Ωστόσο, με λίγη στρατηγική, μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης ιών και μικροβίων, από έξω προς το σπίτι μας.

Ειδικός αποκαλύπτει 5 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθούμε όλοι κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι μας.

Η δρ. Elizabeth Scott, καθηγήτρια μικροβιολογίας στο Simmons Center for Hygiene and Health in Home and Community στο Simmons University της Βοστόνης, ανέφερε στο Apartment Therapy, τι πρέπει να κάνεις όταν περνάς την πόρτα του σπιτιού σου:

Απολύμανε τα χέρια σου

Προσοχή στα βακτήρια, όταν είσαι έξω. Μην ακουμπάς το πρόσωπό σου, μέχρι να το κλείνεις και κράτα πάντα στην τσάντα σου ένα αντισηπτικό χεριών (hand sanitizer). Απολύμανε τα χέρια σου με αυτό πριν μπεις στο σπίτι.

Άσε τις σακούλες στο πάτωμα, κρέμασε τσάντα και κλειδιά

Μην τοποθετήσεις τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ πάνω στον πάγκο σου, μέχρι να απολυμάνεις τις συσκευασίες των προϊόντων που αγόρασες. Τα μικρόβια, όπως γνωρίζουμε, μπορούν να επιζήσουν πολλές ώρες πάνω στις επιφάνειες. Κρέμασε την τσάντα και τα κλειδιά σου στην είσοδο.

Ψώνια
Φωτογραφία: Unsplash/leonie-wise

Βγάλε βρώμικα ρούχα και παπούτσια

Τα ρούχα και τα παπούτσια είναι πιθανοί φορείς μικροβίων. Βγάλτα στην είσοδο και βάλτα κατευθείαν για πλύσιμο.

Πλύνε σχολαστικά τα χέρια σου, στη συνέχεια βγάλε τα πράγματα

Πρώτα πλύνε καλά και σχολαστικά τα χέρια σου και στη συνέχεια τακτοποίησε τα ψώνια σου και κάνε τις υπόλοιπες δουλειές σου.

βρύση μπάνιου
Unsplash/micheile-henderson

Απολυμάνσου και πλύνε τα χέρια σου (ξανά)

Πλύνε ξανά τα χέρια σου αφού αγγίξεις τις τροφές και τις συσκευασίες τους. Αφού πιάσεις διάφορα αντικείμενα και μέσα στο σπίτι σου (πόμολα, πόρτες κτλ), καλό είναι να τα ξαναπλύνεις. Το νερό και το σαπούνι είναι το καλύτερο απολυμαντικό.

SHARE