Στοίβα μάλλινων ρούχων πριν μπουν στο πλυντήριο
Τα ρούχα σας θα νικήσουν την φθορά του χρόνου/ Φωτογραφία: Pexels/ Madison Inouye
22|10|2019 10:23
SHARE
LAUNDRY DAY

7 pro συμβουλές για το πλυντήριο -Διατηρήστε τα ρούχα σας άψογα


Υπάρχουν tips που θα σας επιτρέψουν να κρατήσετε ένα ρούχο σας άψογο για περισσότερο καιρό και να φαίνεται πάντα σαν καινούριο. Δίνοντας προσοχή στις παρακάτω συμβουλές ίσως να εξασφαλίσετε για τα αγαπημένα σας fashion items άψογη εφαρμογή, υφή και χρώμα.

Μην υπερβάλλετε με το απορρυπαντικό

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα ρούχα στο πλυντήριο είναι να βάζουμε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού, με την ελπίδα ότι έτσι θα καθαρίσουν και πιο εύκολα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, σημαντικότερο είναι η σωστή προετοιμασία πριν το πλύσιμο, το τρίψιμο δηλαδή ενός λεκέ στο χέρι, να καθαρίσουμε το ρούχο όσο το δυνατόν πιο σύντομα αφού έχει λερωθεί και να τα πλένουμε πάντα στη σωστή θερμοκρασία. Λίγη σημασία έχει τελικά αν θα βάλουμε 1 ή 21 καπάκια απορρυπαντικού.

Κλείνετε τα φερμουάρ

Τα φερμουάρ σε ζακέτες, παντελόνια και λοιπά ρούχα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι κλειστά πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Διαφορετικά μπορεί να πιαστούν σε άλλα, πιο ευαίσθητα ρούχα και να χαλάσει την υφή τους.

αλλά ξεκουμπώστε τα πουκάμισα

Όταν πλένετε τα πουκάμισα κουμπωμένα, υπάρχει ο κίνδυνος να χαλαρώσουν τα κουμπιά ή ακόμα και να σκιστεί το ύφασμα σε εκείνο το σημείο. Μην ξεχνάτε τα μανίκια και τον γιακά, όπου επίσης υπάρχουν κουμπιά.

Πλύσιμο denim

Φωτογραφία: Unsplash/ Bruno Nascimento

Προσοχή στα χρώματα

Το κόκκινο, το μαύρο και το μοβ δεν μπορείτε να τα εμπιστευτείτε εύκολα, καθώς έχουν πάντα την τάση να ξεβάφουν. Οπότε να είστε σίγουροι ότι δε βάζετε ρούχα ανάλογου χρώματος με πιο ανοιχτά. Επίσης, τα τζιν, προκειμένου να μην ξεβάψουν, να τα πλένετε γυρισμένα ανάποδα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προσοχή στη χρήση της χλωρίνης

Πολλές φορές τείνουμε να χρησιμοποιούμε αλόγιστα χλωρίνη για να αφαιρέσουμε έναν λεκέ, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πόση να βάλουμε αλλά και τον σωστό τρόπο. Αν δεν είστε σίγουροι, μην κάνετε μόνοι σας δοκιμές και πηγαίνετε το ρούχο στο καθαριστήριο της γειτονιάς σας. Θα σας βγει πιο οικονομική αυτή η λύση, από το να καταστρέψετε την αγαπημένη σας μπλούζα!

Το σωστό στέγνωμα

O Andrew Rhodes, ιδιοκτήτης του Platinum Dry Cleaners στη Φλόριντα μιλώντας στο Taste of Home συμβουλεύει ότι, ακόμα και αν διαθέτουμε στεγνωτήριο, καλύτερα να προτιμούμε το παραδοσιακό στέγνωμα σε απλώστρα. «Η μαμά σας είχε δίκιο. Η απλώστρα είναι η καλύτερη επιλογή, αφού πολλά ρούχα “μπαίνουν”, όχι στο πλύσιμο, αλλά στο στεγνωτήριο». Ο ίδιος συμπληρώνει λέγοντας ότι αποτελεί και την πιο οικονομική και οικολογική λύση, αφού δεν απαιτεί ενέργεια, άρα ούτε και χρήματα.

Γλιτώστε χρόνο και κόπο

Ο ίδιος καταλήγει ότι, σε περιπτώσεις που ο λεκές φαίνεται «σκληρός», δεν αξίζει καν ο κόπος να προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε μόνοι μας, αφού τις περισσότερες φορές μόνο χρόνο ξοδεύετε… και τη δική σας ενέργεια. Οπότε, trust the experts!

SHARE