ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Dimitar Belchev/ Unsplash
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία: Ο Ανάδρομος Ερμής μας χορεύει στο ταψί -Αναλυτικές προβλέψεις


Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου και της εβδομάδας που έρχεται, για όλα τα ζώδια, από την Τζούλη Αγοράκη.

Κριός

Από τη μια, η καρδιά σου λαχταρά να νιώσει ηρεμία και ασφάλεια, από την άλλη, η υπερβολική οικειότητα, σου φέρνει πλήξη. Είναι αυτό που ο Μπρυκνέρ το λέει: «Κυριακάτικη ραστώνη». Και ενώ για καιρό αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στη δέσμευση και στην ελευθερία, τώρα είσαι πάνω στη φοβική τραμπάλα του χθες και του σήμερα. Η εβδομάδα σου λέει ότι η απληστία είναι στα θανάσιμα αμαρτήματα και πληρώνεται ακριβά. Με τον Ερμή ανάδρομο, τα μάτια σου δεκατέσσερα. Μην επαναλαμβάνεις εσαεί τα ίδια λάθη μόνο και μόνο γιατί βιάζεσαι και δεν σκέφτεσαι. Προσπάθησε να εστιάσεις στο εδώ και τώρα των πραγμάτων και μην κάνεις συνέχεια μεγαλεπήβολα σχέδια που σε ρίχνουν έξω.

Ταύρος

Η καρδιά σου έχει γίνει τσιγγάνα καρδιά και δεν αντέχει την πίεση. Και εκεί που πας να ζήσεις την «αλητεία» σου κάτι σε κρατάει πίσω και νοσταλγείς την τακτοποιημένη σου ζωή. Το αποτέλεσμα είναι ότι ζεις μέσα σε μια αντίφαση. Προσπάθησε να βγάλεις τις παρωπίδες και να μπεις και λίγο στα ρούχα των άλλων. Τουτέστιν, έτσι για αρχή μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Με τον Ερμή ακόμα ανάδρομο, το χθες θα σου χτυπήσει αποφασιστικά την πόρτα. Μην ξαφνιαστείς αν ανοίξεις. Να έχεις, όμως, στο μυαλό τις συνέπειες. Τουτέστιν, άλλα λέει η φωνή της λογικής σου και άλλα η καρδιά και το στόμα σου. Και ενώ οι μέρες έχουν μια δυσκολία, εσύ ανεβάζεις και άλλο τον πήχη των απαιτήσεων. Αυτό που τώρα πρέπει να προσέξεις είναι τα αυτογκόλ και να μην αντιγράψεις τα λάθη του χθες.

Δίδυμος

Στα αισθηματικά το τοπίο μοιάζει πιο ρόδινο. Κάνεις εντατική προσπάθεια να κοιτάς τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Κάνεις προσπάθεια να λες τα σωστά λόγια, να έχεις το σωστό ύφος. Όχι, δεν έπαθες μετάλλαξη σε «Μαρία Τερέζα», απλά κατάλαβες ότι, καμιά φορά, ειδικά όταν κάτι το θες πολύ, τελικά με το μέλι τραβάς περισσότερο από ό,τι με το ξύδι. Εύγε. Οι γλυκόπιοτες μέρες του Οκτώβρη είναι εδώ. Στην εργασία, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο ρόδινα τα πράγματα. Οι απαιτήσεις δεν λένε να σταματήσουν. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Δεν υπάρχουν προβλήματα δίχως λύση. Έχεις φάει γάιδαρο, δεν έμεινε παρά η ουρά. Είναι κρίμα να κάνεις τώρα πίσω. Αν θες καλύτερες μέρες στα οικονομικά σου, πρέπει να δουλέψεις με πρόγραμμα, με συνέπεια και πειθαρχία χωρίς να αφήνεις μισές δουλειές. Με τον Ερμή ανάδρομο πρόσεξε τις διαρροές και τα βραχυκυκλώματα.

Καρκίνος

Το τρελό φορτηγό μπορεί να τρέχει με τα φρένα σπασμένα, αλλά έχεις βάλει και εσύ το χέρι σου και έχεις «πειράξει» αυτά τα φρένα. Είναι κρίμα να φοράς τις ευθύνες σου στους άλλους. Η εβδομάδα σου λέει ότι, όσο περισσότερο εστιάσεις στις δικές σου επαναλήψεις και στα δικά σου λάθη, τόσο πιο κερδισμένος θα βγεις. Ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουν οι άλλοι είναι να αλλάξεις πρώτα εσύ. Γίνε η αλλαγή που θες να δεις. Στα επαγγελματικά προσοχή και πάλι προσοχή. Όλα να τα διπλοτσεκάρεις και να θυμάσαι ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι σαν να σου κάνει φάρσα, οπότε, αντί να πελαγώνεις, βγάλε επιδεικτικά τη γλώσσα και πάρε το κύμα πριν σε πλακώσει αυτό.

Λέων

Αχ Λέων, γιατί να είσαι τόσο Λέων; Δεν σε κουράζουν οι επαναλήψεις σου; Ένα γνωμικό λέει ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Ενώ θα έπρεπε να είχες πιάσει σφιχτά τις ευκαιρίες, ανοίγεις τα χέρια σου και τις αφήνεις να πέσουν κάτω. Η οικονομική ανασφάλεια σε χορεύει στο ταψί. Και εκεί που πρέπει να σταματήσεις την αιμορραγία, κάνεις τη μια σπατάλη δίπλα στην άλλη. Η εβδομάδα σου υπογραμμίζει ότι δεν είναι η στιγμή για ηττοπάθειες ούτε η στιγμή για εξιλαστήρια θύματα. Αλλά η στιγμή να αλλάξεις το παλιό τροπάρι και να μαζευτείς. Αισθηματικά, νιώθεις μια υπεροχή, αλλά έχουν έρθει και τα πάνω κάτω. Ναι, είναι στιγμή να καταλάβεις ότι, με το παλιό χιλιοειπωμένο σενάριο δεν βγαίνει τίποτα. Δεν είναι ότι το σύμπαν σου κάνει καψόνια, απλά σε αναγκάζει να δεις αυτό που εσύ αρνείσαι να δεις: εννέα φορές στις δέκα, αυτό που αναζητάς είναι το προφανές.

Παρθένος

Τελείωνε με τις εκκρεμότητες του χθες. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς γκρίνια, σάλτσες και χωρίς να λες πολλά-πολλά. Μερικές στιγμές μπορεί να νιώθεις ότι αδικείσαι, αλλά κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι πάντα δίκαιη. Η εβδομάδα σου λέει με δυο λόγια: «Κάνε τη δουλειά σου και άφησε τα δράματα κατά μέρος». Η θυματοποίηση δεν βοήθησε κανέναν. Στα αισθηματικά σου βγαίνει ένας αυθεντικός δυναμισμός, να τον καλωσορίσεις και να του δώσεις και φοντάν. Θα σου χρειαστεί να τον έχεις πρόχειρο, όταν ανοίξουν και οι άλλοι τα χαρτιά τους. Δεν ξέρεις αν πρέπει να στεναχωρηθείς ή να χαρείς, να θυμώσεις ή να γελάσεις. Γλυκό ή αλμυρό; Οι πρώτες μέρες του Οκτώβρη σου λένε άφησε κατά μέρος τις υπερβολικές αναλύσεις και δέξου τα πράγματα όπως έρχονται.

Ζυγός

Μπορεί ο ανάδρομος να σου κάνει τη μια φάρσα δίπλα στην άλλη, η επικοινωνία να έχει γίνει δύσκολή, να χαλάνε μηχανήματα, να βραχυκυκλώνει το «σύστημα εαυτός», όμως μη μένεις πίσω από οκνηρία ή φόβο και κάνε μια καθαρή αρχή σε μια εντελώς καινούργια κατεύθυνση. Άφησε τι έγινε χθες και προχθές και κάνε τα πρώτα σου βήματα στο καινούργιο εμβαδόν των ευκαιριών. Δηλαδή, εξάσκησε τη μύτη σου, για να μπορείς να μυριστεί τις ευκαιρίες και μη χάνεις χρόνο με το παρασκήνιο που μόνο να σε προσανατολίσει μπορεί.

Σκορπιός

Μια καλή εβδομάδα για σένα, Σκορπιέ. Η εβδομάδα σου δίνει ευκαιρίες και γίνεσαι πιο κοινωνικός και ευχάριστος, θυμάσαι κάτι από τον παλιό σου δυναμισμό. Πρόσεξε μόνο την υπερβολή, που καλό θα ήταν να την τιθασεύσεις. Γιατί μπορεί ο Παζολίνι να έλεγε ότι η υπερβολή φωτίζει την αλήθεια, αλλά αυτή την εβδομάδα με τον Ερμή ακόμα ανάδρομο, οι βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις πληρώνονται. Και στον έρωτα, οι ντελικάτες κινήσεις είναι που κερδίζουν. Κράτησε το χθες εκεί που του αξίζει -δηλαδή στο χθες. Δεν είναι καθόλου παράξενο αν παλιές αγάπες ζητήσουν εξηγήσεις, αναλύσεις και τα ρέστα. Μην πέσεις στην παγίδα της ανάλυσης -δεν είναι για καλό.

Τοξότης

Τις περισσότερες φορές, αυτό που δίνεις παίρνεις -να το θυμάσαι αυτό και να μη νιώθεις συνέχεια ότι όλο δίνεις και δεν εισπράττεις. Σου έχει βγει μια επιπλέον κλάψα και θέλεις να τα αλλάξεις όλα: σχέση, καριέρα, τροπάρι. Γιατί όχι; Κάνε τις αλλαγές αλλά με πρόγραμμα και στρατηγική, χωρίς ηττοπάθεια. Οικονομικά, έρχονται πολύ καλές ευκαιρίες. Προχώρα με βήμα αποφασιστικό και περιόρισε τον σπάταλο εαυτό σου -ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Στις σχέσεις, κράτα και εκεί μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Σταμάτα τώρα να σκέφτεσαι με εκείνο το φοβισμένο μυαλό που όλα τα μπλοκάρει και τα βραχυκυκλώνει. Πρέπει να αποκηρύξεις τις αρνητικές σου σκέψεις. Πρέπει πάλι να εμπιστευτείς τον έρωτα και να δώσεις και ψήφο εμπιστοσύνης.

Αιγόκερως

Αυτήν την εβδομάδα, θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα τα θέματα της καριέρας σου. Αυτά είναι που σε «καίνε» τώρα, λες και ξαναλές. Μαζί σου. Βάλε, όμως, τη λέξη «μέτρο» κάπου να παίζει και μην κάνεις τα πάντα στο όνομα της αναρρίχησης. Μη δεχτείς να κάνεις εκπτώσεις και κράτα μια σταθερή γραμμή. Καμιά φορά τα «όχι» που λες είναι πιο σημαντικά από τα «ναι». Στα αισθηματικά, η εβδομάδα σου φωνάζει ότι δεν πρέπει μόνο να είσαι παρατηρητής της ζωής σου και πρέπει να αναλάβεις δράση.

Υδροχόος 

Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Η οικονομική ανασφάλεια παγώνει κάπως το χαμόγελο στα χείλη σου και σε βάζει να σκεφτείς εντατικά και τα έσοδα και τα έξοδα. Εντάξει, πράγματι έχεις διαρροές, όμως τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους. Ειδικά όσο έχεις το μυαλό σου βουτηγμένο στη λογική και λειτουργείς με στρατηγική και πρόγραμμα. Και στα αισθηματικά, ρίξε κάπως τους τόνους και μη γρυλίζεις σαν κακό αδέσποτο. Όλα έχουν το χρώμα της αβεβαιότητας και της αγανάκτησης και δεν βοηθά και ο ανάδρομος. Και ενώ ο μισός σου εαυτός θέλει να τα πει έξω από τα δόντια και να τελειώνει, ο άλλος μισός το μαζεύει στο παρά πέντε. Η εβδομάδα σου λέει «καλά τα ξεσπάσματα, αρκεί να μη χάσεις το στιλ σου και κυρίως το δίκιο σου».

Ιχθύες

Όσο διατηρείς την πίστη στο όραμά σου, τόσο θα βλέπεις τα πράγματα να προχωράνε. Αυτό που πρέπει να κάνεις αυτήν την εβδομάδα είναι να βρεις τον τρόπο να γίνεις αποτελεσματική. Δηλαδή, να κάνεις τα λόγια πράξη. Κάντο σαν άσκηση. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση, αν θες να δεις άσπρη μέρα. Ο έρωτας έχει  αρχίσει να σε ξελογιάζει και έχει την τιμητική του. Ναι, ο έρωτας για μια ακόμη φορά θα σε βγάλει από την αδράνεια, αρκεί να περιορίσεις κάπως τις περιβόητες άμυνές σου. Άφησε αυτό που είσαι να φανεί, γιατί μέσα από εσένα αναβλύζει όλος ο αληθινός πλούτος.

SHARE