Φωτογραφία / TikTok
Φωτογραφία / TikTok
07|05|2024 13:28
SHARE
TIKTOK VIRAL

Πώς θα καταλάβετε ότι κάποιος είναι αναξιόπιστος; -Ψυχοθεραπεύτρια και TikToker αποκαλύπτει τα πέντε red flags


Όταν διαπιστώνουμε πως δεν μπορούμε να στηριχθούμε στις υποσχέσεις κάποιου τείνουμε να λέμε πως είναι αναξιόπιστος καθώς διακρίνουμε αντιφατικά μηνύματα στα λόγια του.

Η ψυχοθεραπεύτρια και δημοφιλής TikToker Bernadette Purcell από το New Jersey θέλησε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια ενός αναξιόπιστου ανθρώπου.

Αρχικά η 45χρονη ειδικός με τους 70.000 followers μας συμβουλεύει να είμαστε επιφυλακτικοί με όσους δικαιολογούνται για τις πράξεις τους και αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη, όταν δηλαδή κάποιος βλέπει τα πάντα ως «επίθεση» του είναι πολύ εύκολο να μας κατηγορήσει μετέπειτα.

Η ίδια έδωσε ένα απλό παράδειγμα χρησιμοποιώντας μία φίλη της και τον σύντροφό της: «Η κοπέλα είπε με ήρεμο τόνο στον φίλο της ότι είχε πληγώσει τα συναισθήματά της, τότε ο εκείνος προσπαθώντας να υπονομεύσει αυτό που ένιωσε της είπε ότι είναι πολύ ευαίσθητη και ότι εκείνη την ημέρα ήταν πολύ αγχωμένος».

@therapybern The five components of untrustworthy people. The topic of trust in relationships has many angles. #therapy #therapytips #relationship #therapist #trust #untrustworthy ♬ original sound - Therapybern

Η ειδικός τόνισε ότι ένα αναξιόπιστος άνθρωπος θα προσπαθήσει να «ξαναπεί την ιστορία με άλλα λόγια με αποτέλεμα να φαίνεται καλύτερος», θα βασιστεί στη χειραγώγηση, θα πει ψέματα και δεν θα κρατήσει τις υποσχέσεις του.

Επομένως, όταν αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να κάνει το «άσπρο» «μαύρο» με σκοπό να ελαφρύνει τη θέση του ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει το συναίσθημά σας, σας χειραγωγεί προσπαθώντας να σας δημιουργήσει ενοχές, δεν κρατά τις υποσχέσεις του και πολλές φορές τον έχετε πιάσει να λέει ψέματα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από κοντά του καθώς πρόκειται για ένα αναξιόπιστο άτομο.

Τέλος, η ψυχοθεραπεύτρια και TikToker τονίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης στις σχέσεις λέγοντας σε άλλο βίντεο: «Όταν εστιάζεις στην εμπιστοσύνη στον εαυτό σου οι πράξεις των άλλων γίνονται λιγότερο σημαντικές. Όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ξέρεις ότι ό,τι και να γίνει θα μπορέσεις να το διαχειριστείς. Εστιάστε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας».

SHARE