Λάπτοπ σε γραφείο σε μπαλκόνι
Το απίθανο τρικ /Φωτογραφία: Unsplash/tyler-lastovich
LAPTOP HACK

Με αυτό το απίθανο κόλπο δεν θα θαμπώνει η οθόνη του λάπτοπ σου από τον ήλιο -Κάνει τον γύρο του Διαδικτύου


Η θερμοκρασία ανεβαίνει, μιας και είμαστε πλέον και επίσημα στο καλοκαίρι. Πολλοί ωστόσο συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, μετατρέποντάς το σε home office.

Μια καλή ιδέα είναι να βγεις στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου και να δουλέψεις με το λάπτοπ σου από εκεί (#office for the day). Θα νιώσεις σίγουρα πιο ωραία και χαλαρά!

Ωστόσο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όσο high tech κι αν είναι, δεν είναι φτιαγμένοι να αντιμετωπίζουν το φως το ήλιου.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι μόλις πέσει στην οθόνη έντονο φως είτε από τον ήλιο είτε από άλλο φωτισμό, είναι αδύνατο να δούμε κανονικά. Η οθόνη γυαλίζει ή θαμπώνει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δουλέψουμε.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Αντί να αγοράσεις fancy και ακριβά gadgets προστασίας από τον ήλιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απίθανο τρικ που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα απλό χαρτόκουτο!

Ένας χρήστης του Linkedin, ο Tom Wood, πόσταρε μια φωτογραφία από την εργασία του στον κήπο, όπου είχε τοποθετήσει το λάπτοπ του μέσα σε ένα κουτί από χαρτόνι.

«Όταν δουλεύεις από το σπίτι και θες να απολαύσεις τον ήλιο, αλλά δεν μπορείς να δεις την οθόνη του λάπτοπ λόγω του φωτός», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Πάρε την τελευταία τεχνολογική ανακάλυψη, το χαρτόκουτο. Μπορώ να βάλω αντηλιακό και να δουλέψω έξω, χωρίς προβλήματα».

Το πανέξυπνο κόλπο του είχε μεγάλη απήχηση καθώς απέσπασε 50.000 Likes με τα σχόλια να αυξάνονται.

Πολλοί άλλοι χρήστες αποφάσισαν να το δοκιμάσουν και να μοιραστούν τα αποτελέσματα στα social media.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις να μην υπερθερμανθεί ο υπολογιστής του. Επέλεξε τη σκιά και κάνε τρύπες στο κουτί ώστε να υπάρχει εξαερισμός.

SHARE