λινό ρούχο
Φωτογραφία: Instagram/sauthsofficial
ΛΙΝΟ

Με αυτό το απίθανο τρικ θα κάνεις τα λινά ρούχα σου να μην ζαρώνουν


Το καλοκαίρι θέλουμε να φοράμε ρούχα που είναι ελαφριά, αέρινα και δροσερά. Δεν θέλουμε να μας ζεσταίνουν αλλά αντίθετα να πέφτουν πάνω μας.

Έτσι, το απόλυτο ύφασμα του καλοκαιριού είναι το λινό.

Έχει ελαφριά υφή και είναι τόσο δροσερό που δεν θέλουμε να το βγάλουμε από πάνω μας. Γι’ αυτό το λόγο, το καλοκαίρι επιλέγουμε κυρίως λινά φορέματα, παντελόνια, ακόμη και σακάκια.

Είναι από τα πιο δημοφιλή κομμάτια που βλέπουμε παντού, από το street style μέχρι το Instagram των celebrities και των it girls.

Ωστόσο, το λινό δεν είναι και το πιο εύκολο ύφασμα. Η ελαφριά υφή του το κάνει να ζαρώνει και να τσαλακώνετε πολύ εύκολα.

Πρέπει να το σιδερώνουμε κάθε φορά πριν το φορέσουμε καθώς οι ζάρες κάνουν την εμφάνισή τους αμέσως. Επίσης, το καλοκαίρι λόγω ζέστης, πλένουμε τα ρούχα μας μετά που τα φορέσουμε.

ρούχα
Φωτογραφία: Unsplash

Το καθημερινό σιδέρωμα, όμως, δεν είναι εύκολο και καθόλου πρακτικό, ειδικά όταν δεν έχουμε χρόνο.

Ψάχνοντας για κάποιον εύκολο τρόπο να μειώσεις τις ζάρες στα λινά ρούχα, βρήκαμε δύο απίθανα τρικ.

Σύμφωνα με το Magiclinen.com, μπορείς να αντιμετωπίσεις το ζάρωμα βάζοντας το λινό ρούχο στο στεγνωτήριο μαζί με ένα παγάκι. Βάλτο στο χαμηλό και άστο για 10 λεπτά.

Αν δεν έχεις στεγνωτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι μαλλιών. Αυτό το παλιό, δοκιμασμένο κόλπο πιάνει σε πολλά ρούχα. Βάλτο σε δυνατή ένταση και απαλά κάνε κυκλικές κινήσεις γύρω από τις ζαρωμένες περιοχές.

SHARE