Γυναίκα σκουπίζει
Σπίτι εν τάξη / Φωτογραφία: Shutterstock
05|11|2019 10:17
SHARE
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΤΑΞΗ

Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε σκούπες και σφουγγαρίστρες


Το καθάρισμα του σπιτιού αποτελεί από μόνο του έναν πονοκέφαλο. Ειδικά αν δεν είστε ο τύπος της γυναίκας που θα γυρίσετε στο σπίτι από τη δουλειά και θα πιάσετε αμέσως το σουίφερ.

Έναν έξτρα πονοκέφαλο αποτελεί και η αποθήκευση των καθαριστικών (σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια και ό,τι περιέχει κοντάρι) ειδικά αν το σπίτι σας δεν ξεπερνάει τα 60 με 70 τετραγωνικά.

Ένας προφανής αποθηκευτικός χώρος (!) είναι εκείνη η γωνίτσα στο μπαλκόνι που έχει ξεμείνει χωρίς κάποια γλάστρα. Ωστόσο το στοίβαγμα δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος να διατηρήσετε καθαρά και σε τάξη τα καθαριστικά σας. Ένα λίγο πιο έντονο, από τα συνηθισμένα αεράκι θα συγκεντρώσει χώμα και ρύπους στο πάτωμα ενώ θα ρίξει κάτω (τσεκαρισμένο) όσα με τόση χάρη ακουμπήσατε στον τοίχο σας,
Πού θα βάλετε όμως τα 2,3,4,5 ή περισσότερα καθαριστικά με κοντάρια;

Εντάξει, μια ντουλάπα είναι μια καλή επιλογή για εσάς που έχετε μεγάλο μπαλκόνι ή αποθήκη μέσα στο σπίτι. Για τα άλλα, τα πιο μικρά μπαλκόνια this is a no. Στα μικρά σπίτια-μπαλκόνια κάθε εκατοστό μετράει. Γι αυτό και ο τρόπος που θα αποθηκεύσετε τα καθαριστικά σας είναι σημαντικός σε ένα στριμωγμένο διαμέρισμα.

Ίσως ο πιο έξυπνος (από όλες τις πλευρές) τρόπος είναι να τα αποθηκεύσετε ψηλά, ώστε να μην αγγίζουν το πάτωμα και κολλητά στον τοίχο, ώστε να μην πιάνουν χώρο. Μιλάμε φυσικά για τις επιτοίχιες βάσεις αποθήκευσης οι οποίες μπορούν να χωρέσουν όσα κοντάρια θέλετε και κυριολεκτικά να σας λύσουν τα χέρια.

Η τιμή τους κυμαίνεται από τα 3 μέχρι τα 20 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και τις θέσεις.

SHARE