ζώδια
Φωτογραφία: Levi Meir Clancy/ Unsplash
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Μια καλύτερη εβδομάδα ξεκινά -Ο Κρόνος επανέρχεται σε ορθή πορεία


Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου και της ερχόμενης εβδομάδας, για όλα τα ζώδια, από την Τζούλη Αγοράκη.

ΚΡΙΟΣ

Τα Κριάρια να κρατήσουν αυτήν την εβδομάδα και μέτρο και τέμπο και σωστό ρυθμό. Έρχεται νέο τοπίο αλλαγών με την ορθόδρομη πορεία Κρόνου από τις 10/10 και πρέπει να δείξεις ότι είσαι καλός παίκτης και ότι παίζεις μπάλα σε κάθε περίπτωση, γιατί είναι εύκολο να σε κατηγορήσουν ότι δεν βγάζεις τα λεφτά της μεταγραφής. Μην υπέρ... ενθουσιάζεσαι και μην προτρέχεις. Κερδισμένη να θυμάμαι θα είσαι αν δεν ρισκάρεις, αλλά πάρεις τα ασφαλή ρίσκα σου. Οικονομικά, κρατά τη λογική από κοντά και απόφυγε τα περιττά έξοδα. Μετά τις 11/10 ευνοούνται οι μυστικές επαφές, αλλά μην ανοίξεις όλα σου τα χαρτιά και μη φανερώσεις τις προθέσεις σου, ειδικά μέχρι τις 18/10 που ο Ανάδρομος Ερμή κάνει τα δικά του.

ΤΑΥΡΟΣ

Εστιάστε στην ευτυχία. Εντόπισε τι θέλεις και όχι τι δεν θέλεις. Άσε μακριά την γκρίνια. Η είσοδος στις 7/10 της Αφροδίτης στον Τοξότη φέρνει μια περίοδο εσωτερικής διαύγειας και τόλμης. Πώς περιμένεις να φέρεις τους άλλους πιο κοντά όταν είσαι με το χέρι στραμμένο πάνω τους; Περιόρισε την κριτική και κρατήσου μακριά απ' ό,τι σε απομακρύνει από τις προσωπικές σου υποθέσεις. Χρειάζεσαι χρόνο με εκείνους που αγαπάς. Στα επαγγελματικά, μη νερώνεις το κρασί σου, μην κάνεις υποχωρήσεις στο όνομα και μόνο του φόβου σου. Στις 10/10 επιτέλους ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθόδρομη πορεία και οι σχέσεις σου επιτέλους περνάμε μια πιο ήρεμη φάση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ου μπλέξεις. «Μην ακούς τις φήμες, μονάχα με τα μάτια σου αν είδες» λέει το άσμα. Μην εμπιστευτείς ό,τι φημολογείται, θα κάνεις λανθασμένες εκτιμήσεις. Με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 18/10 το σύμπαν σου λέει τα μάτια σου δεκατέσσερα. Προσπάθησε να μην αδικήσεις κανέναν και μην παρασύρεσαι από το πάθος σου. Η εβδομάδα σού θυμίζει την Επικούρεια φρόνηση που συνιστά απλές απολαύσεις και σου λέει να αρχίσεις να μαζεύεσαι, κυρίως οικονομικά. Μετά τις 10/10 είναι καλή στιγμή για κάποιες πρώτες συζητήσεις στο πρότζεκτ που έχεις εδώ και καιρό στο κεφάλι σου. Μην κάνεις πίσω από φόβο, αλλά μην προχωρήσεις σε υπογραφές. Αρκούν οι πρώτες καλές συζητήσεις σε ένα όμορφο κλίμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν κοιτάς τον στόχο, μη δίνεις βάση στο τι λένε οι άλλοι και κυρίως μην αποσυντονίζεσαι. Εν ανάγκη, βάλε ωτοασπίδες. Η Αφροδίτη πλέον στο Τοξότη σού κάνει συμπαντικές πλάτες. Αυτήν την στιγμή σημασία έχει η δική σου γνώμη και μόνο αυτή. Μην ακούς τους άλλους στα ζητήματα καρδιάς και κοίταξε να μη σε επηρεάζουν και τελικά χάνεις τη δική σου φωνή. Από τις 10/10 ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή πορεία, οπότε άφησε τη φαντασία σου να σε παρασύρει και να σε πάει εκεί που αγαπάς. Ω ναι, έχεις ανάγκη ένα «κάτι» για να παρασυρθείς και να περάσεις καλά. Διαφύλαξε όλα όσα έχεις πετύχει και αποκτήσει και προσπάθησε να κρατάς το μυαλό σου καθαρό, γιατί έχεις μια τάση να θολώνεις και να μη βλέπεις καθαρά τα σχήματα και τις καταστάσεις. Με τον Ερμή ανάδρομο μέχρι τις 18/10 παρέμεινε ανεπηρέαστος με ό,τι θα δεις και θα ακούσεις. Φρόντισε να ενεργείς με τη δική σου κρίση και όχι με τη μασημένη τροφή των άλλων.

ΛΕΩΝ

Μην περιμένεις ο άλλος να σε χρίσει βασιλιά τη στιγμή που οι κινήσεις σου δεν είναι και τόσο κομψές και βασιλικές. Και όμως, τη θες την αυλή σου. Έχεις ανάγκη να σε αποθεώνουν, όμως, από την άλλη τόση ματαιοδοξία σε ποιο αστείο να χωρέσει; Η Αφροδίτη ευτυχώς στον Τοξότη από τις 7/10 σε βοηθάει να σταματήσει η πάλη μέσα σου. Να δεις τις πραγματικές σου ανάγκες αλλά και τους άλλους που έχεις (μαζέψει) γύρω σου και να μη χρειάζεσαι χειροκροτητές. Ίσως κάποια πράγματα που περίμενες να σε αποσυνθέσουν σε διέψευσαν τελικά. Μην περιμένεις να σου δώσουν οι άλλοι την  αναγνώριση που αποζητάς εδώ και τώρα. Πρώτα πρέπει να βρεις εσύ το αξιόπιστο δικό σου πρόσωπο, γιατί έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε. Ευτυχώς, στις 10/10 ο Κρόνος μετά από μήνες έρχεται σε ορθόδρομη πορεία και μπορείς και πάλι να χαμογελάς και να λες ότι είναι ένα καλό διάστημα για ό,τι βάλεις στο μυαλό σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μήπως να φύγεις για ένα ταξίδι του μυαλού ή του κορμιού; Μήπως να κλείσεις την πόρτα σε όλες τις κακοτοπιές της καθημερινότητας και σε ό,τι συστηματικά σε κουράζει; Αυτή την εβδομάδα θα έχεις έντονη επιθυμία για απομάκρυνση από τα καθημερινά. Απέφυγε την «ανθυγιεινή» ατμόσφαιρα. Και ό,τι σε κρατάει δέσμιο του χθες. Η Αφροδίτη στον Τοξότη σου δίνει μια ευεργετική σπρωξιά για να πάρεις τη φόρα που χρειάζεσαι. Από τις 10/10 θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά σε όσους αγαπάς και να δείξεις το τρωτό σου κομμάτι. Οι άλλοι σε θέλουν τρωτό και εσύ δεν αντέχεις τον εαυτό σου -αλλά καιρός είναι να σε αγαπήσεις σε όλες σου τις εκφάνσεις, να δείξεις και τις αδυναμίες σου και επιτέλους να ψελλίσεις τι χρειάζεσαι και τι έχεις ανάγκη πραγματικά.

ΖΥΓΟΣ

Το σύμπαν είναι μαζί σου φιλικό. Έστω και στο πάρα πέντε μπορείς να σώσεις την προβληματική κατάσταση. Μην αφήνεις να γίνουν λάθη από αμέλεια. Μην μπερδεύεις άλλο τα πράγματαμ ειδικά όταν έχεις μέσα σου δει ποια είναι η «λύση». Με τον Κρόνο να γυρίζει σε ορθόδρομη πορεία στις 10/10, το συναίσθημα έχει την τιμητική του και μπορεί να έχουμε και θρίαμβο. Επένδυσε σε ό,τι αγαπάς και άφησε την καρδιά σου να σε καθοδηγήσει. Στα επαγγελματικά σου, μην αφήνεις τα πράγματα να χαλαρώνουν από ανοργανωσιά και αμέλεια. Η εβδομάδα αυτή είναι καλή να προχωρήσεις τα σχέδιά σου αλλά σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένη και να θυμάσαι ότι με τον ανάδρομο Ερμή τίποτα δεν έρχεται ακριβώς όπως το λογαριάζεις. Και τα οικονομικά σου για ακόμα μια φορά σε πονοκεφαλιάζουν, αλλά οι λύσεις δεν θα έρθουν από τον ουρανό. Βάλε το πρακτικό σου μυαλό να σκεφτεί γρήγορα και έξυπνα και μην κάνεις άσκοπες σπατάλες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θέλεις και εσύ κάπου να ακουμπήσεις το συμπαντικό σου βάρος, όμως πρέπει να βασίζεσαι μόνο στις δικές σου δυνάμεις. Δεν παίζεις μπάλα μόνος σου σαφώς, αλλά το γκολ είναι δική σου υπόθεση και εξαρτάται από τη δική σου δεξιοτεχνία. Και κυρίως πρέπει να μη βάλεις αυτογκόλ -κάτι που συνηθίζεις. Το φιλοθεάμον κοινό σου πάντως περιμένει. Με τον Κρόνο σε ορθόδρομη πορεία από τις 10/10 είναι η ευκαιρία σου να δείξεις ότι την αξίζεις τη μεταγραφή σου. Με την Αφροδίτη από τις 7/10 στον Τοξότη ευτυχώς το συναισθηματικό σου κουβάρι κάπως ξεμπλέκεται. Στα επαγγελματικά, κράτησε την ψυχραιμία σου και προσπάθησε να έχεις μια μεγάλη εικόνα των πραγμάτων και όχι τη μικρή. Αγόρασε χρόνο και πριν τις 18/10 μην πάρεις καμιά οριστική απόφαση.

ΤΟΞΟΤΗ

Το «Δεν παίζεις μόνο εσύ υπάρχουν και άλλοι» είναι βιβλίο του ψυχιάτρου Νίκου Σιδέρη και σου προτείνουμε να το διαβάσεις γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι στο παιχνίδι των σχέσεων δεν είσαι μόνος σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι, τα πράγματα δεν τα ορίζεις μόνο εσύ. Μπορεί με την Αφροδίτη πλέον στο ζώδιό σου να νιώθεις ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όμως αν δεν δεις και τον άλλο δίπλα σου, το έχεις χάσει όλο το παιχνίδι. Το σοφό σύμπαν σου λέει να χαλαρώσεις λίγο τις απαιτήσεις σου, να κόψεις το προβάδισμα και να επικοινώνησες με πιο γλυκό τρόπο τις ανάγκες σου. Πριν σπάσεις δηλαδή την πόρτα μπορείς απλά να τη... χτυπήσεις. Επαγγελματικά, εστίασε στα πρακτικά σου ζητήματα που τα αναβάλεις συνέχεια. Βάδισε στην καινούργια εβδομάδα που ξεκινά με καθαρό μυαλό και πρόθεση και ξέχνα όλες σου τις κακοτεχνίες και ό,τι σε ρίχνει έξω.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κλείδωσε την καχυποψία στο ντουλάπι και μη βλέπεις παντού θερβαντικούς εχθρούς. Όσο πιο καχύποπτος γίνεσαι, το σύμπαν θα σου βάζει τρικλοποδιές. Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους αγαπάς και μη βλέπεις παντού φαντάσματα από το παρελθόν που σε στοιχειώνουν. Με την Αφροδίτη στον Τοξότη προσπάθησε να αφήσεις κατά μέρος τις ζήλιες και τις υπερβολές και να εξερευνήσεις τι είναι αυτό που σε ρίχνει έξω από το ερωτικό παιχνίδι. Να δεις δηλαδή και τη δική σου καμπούρα και να παραδεχτείς τα δικά σου τρωτά σημεία. Από τις 10/10 ο Κρόνος πλέον σε ορθόδρομη πορεία σε βοηθά να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να θέσεις εκ νέου τις προτεραιότητές σου. Μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις πριν είσαι σίγουρος ότι κάνεις το σωστό. Αυτή τη βδομάδα πράγματι βλέπεις ένα μικρό ουράνιο τόξο να στέκεται πάνω και από τα οικονομικά σου. Ναι, πια είναι εμφανές ότι, όταν δουλεύεις με ζήλο, οι καλύτερες μέρες έρχονται. Και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι σχέσεις-δεσμεύσεις-υποσχέσεις χρειάζονται στρατηγική. Για να πας εκεί που θες, πρέπει να κοιτάς τον στόχο σου. Γιατί, ενώ ισχυρίζεσαι ότι κοιτάς προσηλωμένος, στο τέλος αλληθωρίζεις και ένας θεός ξέρει κατά πού βαδίζεις. Στις 10/10 με την ορθόδρομη πορεία του Κρόνου μπαίνεις και πάλι στο μονοπάτι της αρετής. Συναισθηματικά, νιώθεις σιγουριά και είσαι έτοιμος να πάρεις και πάλι τα ρίσκα σου. Εύγε, αλλά ό,τι κάνεις να το διπλοτσεκάρεις και να το κάνεις με σύνεση. Στο μυαλό σου ξέρεις πολύ καθαρά τι θέλεις και είναι απορίας άξιο γιατί κάνεις μερικές φορές ακριβώς το αντίθετο. Τα οικονομικά σου στοιχειώνουν και χαλάνε την ηρεμία σου. Από το να φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα το πιο έξυπνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις βαθιά ανάσα και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Που σημαίνει ότι, πρέπει μερικά πράγματα που τα αφήνεις για το αύριο να τα κάνεις ακριβώς σήμερα. Τουτέστιν, είναι μια καλή εβδομάδα για να διεκπεραιώσεις πράγματα και καταστάσεις που χρονοτριβούν. Αρκεί, όμως, να θυμάσαι ότι με τον ανάδρομο Ερμή οι καθυστερήσεις είναι και αυτές στο πρόγραμμα.

ΙΧΘΥΣ

Κάτι πας να κάνεις σε μια καινούργια κατεύθυνση και τελικά δεν κάνεις τίποτα επί της ουσίας. Μην κουράζεις άλλο τον εαυτό σου με τα ισχυρά «πρέπει» σου αυτό. Είναι μια θαυμάσια εβδομάδα για να κάνεις εσωτερικό διάλογο με τα θέλω σου και να πας καταπάνω τους. Με τη νωχελική Αφροδίτη στον Τοξότη βρες το θάρρος να πλησιάσεις το πρόσωπο που κάνεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά. Αποφάσισε αν θα πας αριστερά ή δεξιά και τα δυο δεν γίνονται. Και το θέμα δεν είναι μόνο ιδεολογικό είναι κυρίως πρακτικό. Η ασυνέπεια σαμποτάρει τις υποθέσεις σου και με τον Ερμή Ανάδρομο μέχρι τις 18/10 οι καταστάσεις γίνονται ακόμα πιο αβέβαιες. Όμως, με τον Κρόνο σε ορθόδρομη, πλέον, πορεία από τις 10/10, αν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, θα δεις μικρά θαύματα να συμβαίνουν.

SHARE