ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Vika Strawberrika/ Unsplash
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία: Τέλος ο ανάδρομος Ερμής (επιτέλους) -Τι αλλάζει για κάθε ζώδιο


Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου και της ερχόμενης εβδομάδας, για όλα τα ζώδια, από την Τζούλη Αγοράκη.

Κριός 

Από τη μια, η καρδιά σου λαχταρά να νιώσει ηρεμία και ασφάλεια, από την άλλη η υπερβολική οικειότητα σου φέρνει πλήξη. Και ενώ για καιρό αμφιταλαντευόσουν ανάμεσα στη δέσμευση και στην ελευθερία, τώρα τρεμοπαίζεις φοβικά στο σήμερα και στο χθες. Η εβδομάδα σου λέει ότι η απληστία είναι στα θανάσιμα αμαρτήματα και έχει τίμημα. Στα επαγγελματικά, μπορείς μετά τις 18/10 που Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία, να βάλεις σε σειρά ό,τι ο Ανάδρομος σου σκόρπισε. Μην επαναλαμβάνεις εσαεί, όμως, τα ίδια λάθη μόνο και μόνο γιατί βιάζεσαι και δεν σκέφτεσαι. Η Πανσέληνος στις 20/10 στο ζώδιό σου είναι σημαντική για να προωθήσεις τα σχέδια σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να εστιάσεις στο εδώ και τώρα των πραγμάτων και μην κάνεις συνέχεια μεγαλεπήβολα σχέδια που σε ρίχνουν έξω. Όλη η δύναμη κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες. Οικονομικά, τα πράγματα πάνε καλύτερα, αλλά μη σκέφτεσαι μόνο το κέρδος. Τις περισσότερες φορές μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφάλεια.

Ταύρος 

Η καρδιά σου έχει γίνει τσιγγάνα καρδιά και δεν αντέχει την πίεση. Και εκεί που πας να ζήσεις την αλητεία σου, κάτι σε κρατάει πίσω και νοσταλγείς και την τακτοποιημένη σου ζωή. Το αποτέλεσμα είσαι μέσα σε μια αντίφαση. Προσπάθησε να βγάλεις τις παρωπίδες και να μπεις και λίγο στα ρούχα των άλλων. Τουτέστιν, έτσι για αρχή μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Άλλα λέει η φωνή σου, άλλα το μυαλό σου και άλλα το στόμα σου. Και ενώ οι μέρες έχουν μια δυσκολία, εσύ ανεβάζεις και άλλον τον πήχη. Η εβδομάδα σου υπογραμμίζει να μην κάνεις πράγματα χωρίς σχέδιο. Ερμής και Άρης επιστρέφουν σε ορθόδρομη πορεία και τα εμπόδια ξεμακραίνουν. Εν αρχή, βγάλε πορεία και μετά πήγαινε κατά πάνω στην πρόκληση. Τουτέστιν, σταμάτα να βάζεις μόνη σου τα εμπόδια, αλλά και... αυτογκόλ.

Δίδυμοι 

Στα συναισθηματικά, το τοπίο μοιάζει πιο ρόδινο. Κάνεις εντατική προσπάθεια να κοιτάς τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Κάνεις προσπάθεια να λες τα σωστά λόγια, να έχεις το σωστό ύφος. Όχι, δεν έπαθες μετάλλαξη σε Μαρία Τερέζα, απλά κατάλαβες ότι καμιά φορά, ειδικά όταν θες κάτι να ζητήσεις, είναι καλύτερα να το κάνεις με όμορφο τρόπο. Εύγε. Οι πιο γλυκόπιοτες μέρες είναι εδώ. Επαγγελματικά, οι απαιτήσεις δεν λένε να σταματήσουν, αλλά το τρίγωνο Ήλιου-Δια σου κάνει συμπαντικές πλάτες. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Δεν υπάρχουν προβλήματα δίχως λύση. Έχεις φάει γάιδαρο, δεν έμεινε παρά η ουρά. Είναι κρίμα να κάνεις τώρα πίσω. Αν θες καλύτερες μέρες στα οικονομικά σου, πρέπει να δουλέψεις με πρόγραμμα, με συνέπεια και πειθαρχία χωρίς να αφήνεις μισές δουλειές.

Καρκίνος 

Το τρελό φορτηγό μπορεί να τρέχει με τα φρένα σπασμένα, αλλά έχεις βάλει και εσύ το χέρι σου και έχεις πειράξει αυτά τα φρένα. Είναι κρίμα να φοράς τις ευθύνες σου στους άλλους. Το τρίγωνο Ήλιου-Δια από τις 15/10 σου λέει ότι, όσο περισσότερο εστιάσεις στις δικές σου επαναλήψεις και στα δικά σου λάθη τόσο πιο κερδισμένος θα βγεις. Αχ Καρκίνε, ένα γνωμικό λέει, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Ενώ θα έπρεπε να είχες πιάσει σφιχτά σφιχτά τις ευκαιρίες, ανοίγεις τα χέρια σου και τις αφήνεις να πέσουν στο κενό. Η οικονομική ανασφάλεια σε χορεύει στο ταψί, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι για να σταματήσεις την αιμορραγία. Η εβδομάδα δίνει μια χαρά ευκαιρίες, αλλά σου επαναλαμβάνει ότι δεν είναι η στιγμή για ηττοπάθειες ούτε η στιγμή για εξιλαστήρια θύματα. Αλλά η στιγμή να αλλάξεις το παλιό τροπάρι και να μαζευτείς.

Λέων

Αισθηματικά, νιώθεις μια υπεροχή από το τρίγωνο Ήλιου-Δία και είναι σαν να σου κάνει ένα ισχυρό ντοπάρισμα στην αυτοπεποίθησή σου, αλλά έχουν έρθει και τα πάνω-κάτω. Οπότε, την αισιοδοξία εκεί που τη βρίσκεις, γρήγορα τη χάνεις. Ναι, είναι στιγμή να καταλάβεις ότι με το παλιό σενάριο δεν βγαίνει πια. Δεν είναι ότι το σύμπαν σού κάνει καψόνια, απλά σε αναγκάζει να δεις αυτό που εσύ αρνείσαι και εννέα φορές στις δέκα είναι το προφανές.  Επαγγελματικά, τελείωνε με τις εκκρεμότητες του χθες. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς γκρίνια, σάλτσες και χωρίς να λες πολλά πολλά. Μερικές στιγμές μπορείς να νιώθεις ριγμένος, αλλά κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι πάντα δίκαιη. Η εβδομάδα σού λέει με δυο λόγια: Κάνε τη δουλειά σου και τελείωνε και άφησε τα δράματα κατά μέρος.

Παρθένος 

Αυτή την εβδομάδα σου βγαίνει ένας αυθεντικός δυναμισμός, να τον καλωσορίσεις και να του δώσεις και φοντάν. Η όψη Ήλιου-Δια είναι η πιο τυχερή και σου δίνει τα δώρα της. Δεν ξέρεις αν πρέπει να στεναχωρηθείς, να χαρείς, να θυμώσεις ή να γελάσεις. Γλυκό ή αλμυρό; Η εβδομάδα σου λέει άφησε κατά μέρος την ηττοπάθεια τις αναλύσεις και να δεχτείς τα πράγματα όπως έρχονται. Και στα επαγγελματικά μη μένεις πίσω από οκνηρία ή φόβο και κάνε μια καθαρή αρχή σε μια εντελώς καινούργια κατεύθυνση. Άφησε τι έγινε χθες και προχθές και κάνε σταθερά βήματα στο καινούργιο εμβαδόν των ευκαιριών. Δηλαδή, εξάσκησε τη μύτη σου για να μπορείς να μυριστείς τις ευκαιρίες και μη χάνεις χρόνο με το παρασκήνιο που μόνο να σε αποπροσανατολίσει μπορεί.

Ζυγός

Ο ερωτισμός στα πάνω του και το τρίγωνο Ήλιου-Δια σε βάζει να εναποθέσεις στον έρωτα όλες τις ελπίδες σου. Και μπορεί το ερωτικό σου σκηνικό να μην είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, όμως σε μια φιλόξενη αγκαλιά νιώθεις ασφάλεια και όλα τα σενάρια είναι πάλι εφικτά. Η εβδομάδα ευνοεί τα ξελογιάσματα, αλλά και τους ψευτοενθουσιασμούς. Καλό είναι να πατάει και το ένα πόδι στη λογική. Πρόσεξε μην πας για τα πολλά και χάσεις και τα λίγα. Στη δουλειά παίρνεις μια ανάσα, αλλά κάτι αδέσποτες σφαλιάρες έρχονται και από αριστερά και δεξιά και χάνεις την μπάλα και δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς την κατάσταση. Το σοφό σύμπαν σου λέει κάνε ζιγκ-ζαγκ στις κακοτοπιές και μη βρίσκεις τοίχο. Οικονομικά, άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν και μη θέλεις να σου ανοίξουν όλες οι πόρτες με το έτσι θέλω. Δείξε την αξία σου και περίμενε.

Σκορπιός 

Επιτέλους, αρχίζεις να αφήνεις και κάτι να πέσει κάτω. Δέξου αυτά που δεν αλλάζουν και προσπάθησε να αλλάξεις αυτά που περνούν από το χέρι σου. Μην κοιτάς συστηματικά τα φτιαξίματα των άλλων και ξεκίνα να παρατηρείς κάπως πιο εντατικά τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου. Ίσως, κάποιοι σε κατηγορήσουν για εγωκεντρισμό. Χαμήλωσε κάπως το προβάδισμα και προσπάθησε να έχεις ενσυναίσθηση. Το εξαιρετικό τρίγωνο Ήλιου και Δία σε βάζει και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Στα επαγγελματικά, ενώ θα μπορούσαν όλα να ήταν κάπως πιο εύκολα σου έχει βγει ένα νεύρο και μια ένταση που σε αποπροσανατολίζει. Έχεις ενέργεια ζηλευτή, μόνο που δεν τη διοχετεύεις στη σωστή κατεύθυνση, έτσι, τρίζεις τα δόντια και φαίνεται από χιλιόμετρα το αίτημά σου σε σημείο να τρομάζεις τους άλλους. Η εβδομάδα σου λέει: ρίξε τους τόνους και επωφελήσου από τις καλές πλανητικές όψεις, για να προωθήσεις τη δουλεία σου.

Τοξότης

Γιατί κολλάς τόσο πολύ στις εμμονές σου; Και γιατί συντηρείς το άσχημο κλίμα και δεν αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους; Η εβδομάδα σού κλείνει γουστόζικα το μάτι και σου λέει, αν δεις ξέρα ή παγόβουνο πρέπει να έχεις καλά αντανακλαστικά και να στρίψεις γρήγορα το τιμόνι. Ο κυβερνήτης σου, ο Ήλιος, σε τρίγωνο με το Δία από τις 15/10 σου φέρνει μεγάλη τύχη και σου λέει επένδυσε στο καινούργιο και όχι στο πολυφορεμένο χθες. Επαγγελματικά, από τις 18/10 με Ερμή και Άρη σε ορθόδρομη πορεία νιώθεις ότι μπορείς να σηκώσεις όλο τον κόσμο στις πλάτες σου. Οκ, αλλά μην υπόσχεσαι περισσότερα από αυτά που μπορείς να κάνεις. Την υπερβολή την πας και τη φέρνεις, αλλά δεν είναι για καλό, γιατί στο τέλος χάνεις την αξιοπιστία σου. Η εβδομάδα σου λέει πήγαινε μέχρι εκεί που φτάνει η μέση σου.

Αιγόκερως 

Η εβδομάδα είναι εξαιρετική για να γυρίσεις σελίδα. Κοίταξε τις αλλαγές που γίνονται και μην απογοητεύεσαι όταν τα πράγματα δεν έρχονται ακριβώς όπως τα έχεις σχεδιάσει. Αφήσου στη ροή και την εύνοια που σου δίνει το τρίγωνο Ήλιου-Δια, που συμβαίνει μόνο δυο φορές το χρόνο. Κοίτα τη μεγάλη εικόνα. Η εβδομάδα σου λέει πάρε τη ζωή όπως έρχεται και μην έχεις προσκόλληση στο ένα και μοναδικό σενάριο ευδαιμονίας. Και επαγγελματικά, πάρε τα πράγματα με το μαλακό, γιατί όταν αρχίζεις πάλι και γρυλίζεις σαν κακό σκυλί, είναι λογικό οι άλλοι να σε αποφεύγουν. Τουτέστιν, με το μέλι θα τραβήξεις πιο πολύ από ό,τι με το ξύδι. Βάλε πάλι την καλή σου διπλωματία στην πρίζα και αν χρειαστεί ζαχάρωσε τις λέξεις και τις πράξεις σου.

Υδροχόος 

Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας είναι σαν να ανοιγόμαστε στη μεγάλη θάλασσα. Πρέπει να δείξουμε ότι ξέρουμε να κουμαντάρουμε το πλοίο-εαυτός. Αγκάλιασε, λοιπόν, το καινούργιο στη ζωή σου με ευγνωμοσύνη. Το τρίγωνο Ήλιου-Δία σού δίνει μεγάλη εύνοια. Μην κάνεις πίσω στην πρόκληση. Μπορεί να σε διακατέχει ένας φόβος, αλλά η πρόκληση είναι να πας πάνω στον φόβο σου και να τον νικήσεις και να διεκδικήσεις όσα αγαπάς. Αν κάποια πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδίαζες, επιστράτευσε το χιούμορ σου και δέξου τις αλλαγές με ενθουσιασμό. Από τις 18/10, ο Ερμής και ο Άρης γυρίζουν σε ορθόδρομη πορεία και μπορείς να κάνεις τα σχέδιά σου ήσυχος, αφού ο ξενοδόχος είναι στο πόστο του. Στα οικονομικά, μόνος σου θα βάλεις το μέτρο και την πειθαρχία. Νίκησε την κούραση και τον εαυτό σου που μένει πίσω από φόβο.

Ιχθύς 

Ό,τι δίνεις παίρνεις στα αισθηματικά. Πότε θα το καταλάβεις; Πώς ζητάς να αλλάξουν οι άλλοι δίπλα σου, όταν δεν είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις εσύ; Τη σχέση σου την πας καιρό τώρα με τον αυτόματο πιλότο, αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις ότι εσύ καλλιεργείς αυτή τη ρουτίνα και μετά νιώθεις εγκλωβισμό. Αλλά μόνος/η σου κρατάς τα κλειδιά της φυλακής σου. Με το τρίγωνο Ήλιου-Δία πρέπει να αδράξεις κάθε ευκαιρία. Και η όψη που σου δίνει είναι πολύ καλή. Η εβδομάδα φέρνει δώρα που πρέπει να τα αρπάξεις. Μην αφήνεις, λοιπόν, για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Μη δηλώνεις πράγματα που τελικά δεν κάνεις και εκτίθεσαι. Από τα πολλά «θα» χόρτασαν τα υπόλοιπα ζώδια. Μην βάζεις μεγάλους στόχους και επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις εδώ και τώρα. Με Ερμή και Άρη σε ορθή πλέον πορεία από τις 18/10 δεν μπορείς να ρίχνεις πια το φταίξιμο στο πλανητικό σκηνικό. Αλλά αποκλειστικά στον εαυτό σου.

SHARE