Σαλόνι με φωτιστικό δίπλα στον καναπέ
Η τάση στον φωτισμό για τη νέα χρονιά μάς αρέσει πολύ/Φωτογραφία: Charlotte May/Pexels
ΔΙΑΣΚΟΣΜΗΣΗ 2021

Tα φωτιστικά που θα είναι πρώτα σε προτιμήσεις το 2021


Ο φωτισμός είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την εσωτερική διακόσμηση.

Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους χώρους μέσα στο σπίτι, από το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό μέχρι και την κουζίνα. Mπορεί να επηρεάσει το πώς δείχνουν τα πάντα, από το χρώμα του τοίχου μέχρι την όψη του χαλιού. Οπως τονίζουν οι διάσημοι διακοσμητές ο σωστά μελετημένος φωτισμός μπορεί να αναδείξει και τα πιο απλά διακοσμητικά στοιχεία σε ένα σπίτι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο φωτισμός αποτελεί κομβικό σημείο στην διακόσμηση του σπιτιού καθώς μπορεί να «απογειώσει» την ατμόσφαιρα και να ρίξει φως στις πιο ιδιαίτερες γωνιές του.

Ας πάμε όμως να δούμε ποια είναι η μεγάλη τάση στον φωτισμό για το 2021. Σύμφωνα με τους διακοσμητές υπάρχει μια μεγάλη στροφή προς τον φωτισμό με LED και με νέον. O κρυφός φωτισμός LED έχει τεράστια αύξηση στην διακόσμηση του σπιτιού και το 2021 θα την συναντάμε στα πιο stylish σπίτια του Instagram.

Ο διακριτικός φωτισμός είναι κυρίαρχος σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, από το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι μέχρι την κουζίνα. Το σύστημα κρυφού φωτισμού με LED είναι ένας μοντέρνος τρόπος για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Ονομάζεται κρυφός φωτισμός, γιατί δεν μπορείς να δεις τα καλώδια του συστήματος, με αποτέλεσμα να κάνει τη διακόσμηση σου ομορφότερη. 

Σε γενικές γραμμές, οι experts στη διακόσμηση προτείνουν για τη νέα χρονιά τον θερμό φωτισμό, που έχει τον τρόπο να κάνει τον χώρο πιο «ζεστό» και οικείο. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει στη BOVARY, η ανάγκη για ασφάλεια και ψυχική ηρεμία είναι πιο επιτακτική από ποτέ λόγω της πανδημίας και οι διακοσμητές ψάχνουν τρόπους για να προσφέρουν ζεστασιά και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Η τάση στον φωτισμό για το 2021 είναι πιο ατμοσφαιρική και τα φωτιστικά με νέον έχουν την δυνατότητα να το πετύχουν αυτό. Οπως και ο κρυφός φωτισμός με LED. Μας προσφέρουν το απαραίτητο φως για τον κάθε χώρο, με διακριτικότητα. 

SHARE