Μάσκα νέος μετρό
Φωτογραφία: SOOC
10|03|2020 10:42
SHARE
ΚΟΡΟΝΩΪΟΣ

BBC: Πέντε μέρες κάνουν να εμφανιστούν τα συμπτώματα του Κορωνοϊού


Χρειάζονται πέντε μέρες κατά μέσο όρο για να αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορωνοϊού, επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες.

Ο ιός Covid-19, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και έχει ήδη επηρεάσει περισσότερους από 111.000 ανθρώπους.

Ειδική ομάδα στις ΗΠΑ ανέλυσε περιστατικά από την Κίνα και άλλες χώρες προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα την ασθένεια, αναφέρει το BBC.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν συμπτώματα γύρω στην πέμπτη ημέρα. Αν δεν εμφανίσουν τίποτα μέχρι τη 12η ημέρα είναι πολύ απίθανο να εμφανίσουν συμπτώματα πιο μετά, υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα να είναι μολυσματικοί φορείς.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν όσους θα μπορούσαν να είναι μολυσματικοί -είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι- να απομονώνονται για 14 ημέρες για να αποφύγουν τη μετάδοση του ιούς.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θα νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτώματα. Μερικοί θα είναι ασυμπτωματικοί, δηλαδή φέρουν τον ιό αλλά δεν θα εμφανίζουν συμπτώματα. Η ασθένεια ωστόσο μπορεί να είναι πολύ σοβαρή και ακόμη και θανατηφόρα για μερικούς -συνήθως ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.

Στην Ελλάδα, που το σύνολο των προσβληθέντων, ανέρχεται πλέον σε 89, το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο ενημέρωσης για τον Κορονοϊό με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ειδικά για τους επόμενους δυο μήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=tSGeTYjT3jA
SHARE