γυναίκα χαμογελάει
Φωτογραφία/Shutterstock
27|04|2024 09:00
SHARE
LOOK FRESH

Beauty expert αποκαλύπτει το προϊόν που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη


Η προστασία της επιδερμίδας μας αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για ένα επιτυχημένο skin care routine το οποίο θα μας κάνει να μοιάζουμε νεότερες.

Όσο μεγαλώνουμε παρατηρούμε πανάδες, δυσχρωμίες ή μικρές ρυτίδες οι οποίες θαμπώνουν την όψη του προσώπου μας. Ειδικά αν βρισκόμαστε πολλές ώρες εκτεθειμένοι στον ήλιο τότε βλάπτουμε το δέρμα μας αλλά και γενικότερα την υγεία μας.

Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail αποκαλύπτουν ότι μόνο το 1/5 των ανθρώπων εφαρμόζουν αντηλιακό καθημερινά, ενώ το 1/3 δεν χρησιμοποιεί αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά λιγότερο από 30.

Ένας στους επτά δεν εφαρμόζει ποτέ αντηλιακό και λίγο περισσότερο από τους μισούς ενοχλούνται μόνο όταν έχει εμφανώς ήλιο. Ωστόσο, ο ήλιος εκπέμπει τις επιβλαβείς ακτίνες του όλο το χρόνο ακόμα και τις συννεφιασμένες ή βροχερές ημέρες. Επειδή ο ήλιος δεν φαίνεται πίσω από τα σύννεφα δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φοράτε αντηλιακή προστασία.

Φωτογραφία/Shutterstock

Σύμφωνα με την daily mail, όσο μεγαλύτεροι είμαστε, τόσο χειρότερες είναι οι συνήθειές μας: το 60% των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών χρησιμοποιούν αντηλιακό μόνο όταν λάμπει ο ήλιος. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ενώ τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος μελανώματος έχουν μειωθεί μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχουν αυξηθεί για την παλαιότερη γενιά, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Η beauty expert Kimberley Medd μιλώντας στην Daily Mail αναφέρει πως το μόνο μέτρο που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης είναι το αντηλιακό μας. «Η βλάβη από τον ήλιο δεν «γίνεται ποτέ εμφανής», αλλά συνεχίζεται καθώς γερνάμε, εάν δεν προστατεύουμε σωστά το δέρμα μας με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα. Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε να φοράτε αντηλιακό. Δίνει στο δέρμα σας την ευκαιρία να επανορθωθεί και σταματά να προσθέτει περισσότερες βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος».

Φωτογραφία/Shutterstock

«Όποια μάρκα κι αν επιλέξετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι την εφαρμόζετε σωστά. Ξεκινήστε την ημέρα σας βάζοντας αντηλιακό ως βάση ενυδάτωσης και έπειτα περιμένετε πέντε έως δέκα λεπτά για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας. Θέλει υπομονή, ωστόσο τα αντηλιακά έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε τύπο δέρματος και ταυτόχρονα προσφέρουν την κατάλληλη προστασία».

SHARE