Η Τζένιφερ Άνιστον
Η Τζένιφερ Άνιστον/Φωτογραφία: Instagram @jennifer_aniston
28|07|2020 15:57
SHARE
#CHALLENGEACCEPTED

Οι γυναίκες απαντούν στην κουλτούρα του σεξισμού με ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο Instagram


#ChallengeAccepted λένε οι γυναίκες στα Social Media, ποστάροντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τους, ως μέρος ενός νέου ψηφιακού κινήματος που στοχεύει στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Το νέο αυτό challenge στο οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3 εκατομμύρια χρήστες (όπως καταλαβαίνετε γυναίκες στην πλειοψηφία τους), σαρώνει αυτή τη στιγμή στο Instagram, με πολύ διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ να παίρνουν μέρος.
Η Τζένιφερ Άνιστον, J Lo, η Λιζ Χάρλεϊ είναι τρεις μόνο από τα εκατομμύρια των γυναικών, που έχουν ανεβάσει μια ασπρόμαυρη φωτο στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Άλλα hashtag που χρησιμοποιούν οι γυναίκες είναι τα #WomenSupportingWomen και #BlackAndWhiteChallenge. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια όπως σε όλα τα challenge των κοινωνικών μέσων. Μία γυναίκα καλεί μια άλλη να ανεβάσει την ασπρόμαυρη φωτογραφία της με το συγκεκριμένο hashtag, προκειμένου, όλο αυτό να κάνει το γύρο του πλανήτη.

Η Σίντι Κρόφορντ προτάθηκε από τη Βανέσα Μπράιαντ για να συμμετέχει στην πρόκληση.

Το διαδικτυακό αυτό κίνημα φαίνεται να πυροδότησαν τα περιστατικά κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας στην Τουρκία, με τις γυναίκες στη γείτονα να προσπαθούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα μέσα από αυτή την ψηφιακή πρόκληση. Και το πρόσφατο βίντεο της Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ από το Κογκρέσο, ωστόσο στο οποίο η πολιτικός των Δημοκρατικών απαντά στα σεξιστικά σχόλια του Ρεπουμπλικανού Τεντ Γιόχο, έπαιξε τον δικό του ρόλο για τη συμμετοχή πολλών γυναικών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η Κριστίν Αμπράμ, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ μάνατζερ ανέφερε στους New York Times, ότι αυτή ήταν σπίθα που οδήγησε στο Challenge, προσθέτοντας ότι «όλα έχουν να κάνουν με τη γυναικεία ενδυνάμωση».

SHARE