γυναίκα που εφαρμόζει κρέμα στο δέρμα της
Φωτογραφία: Pexels
20|02|2024 12:47
SHARE
SKINCARE FAUX PAS

Δερματολόγος αποκαλύπτει 4 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ


Όσον αφορά στο κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας, οι δερματολόγοι ορισμένες φορές διαφωνούν με τους αισθητικούς.

Πάντως, χάρη στο (πολύ) αυξημένο ενδιαφέρον για το κομμάτι του skincare τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες διαβάζουν και ενημερώνονται περισσότερο, αναζητώντας την κατάλληλη θεραπεία και τα συστατικά που ταιριάζουν στο δέρμα τους.

Οι νέες, ενημερωμένες γενιές των beauty lovers ονομάζονται άλλωστε χαϊδευτικά «skintellectuals», δημιουργώντας έναν νέο χώρο στην αγορά του skincare, με έμφαση στα πιο εξειδικευμένα προϊόντα.

Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μικρές λιγότερο υγιεινές συνήθειες που ίσως ακολουθούμε όλοι, σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Aleksandra Brown.

@draleksandrabrown What are your “I would never do” things??? Are you guilty of any of these? 🙈 #hair #hairtips #retinol #tretinoin #adapalene #eczema #psoriasis #medical #doctor #viral #fyp ♬ original sound - Dr. Aleksandra Brown

Η ίδια διατηρεί λογαριασμό στο Tik Tok όπου μοιράζεται συμβουλές για την υγεία του δέρματος, tips για προϊόντα, αλλά και μια σειρά από βίντεο με «λάθη» στο skincare που κάνουμε όλοι στο σπίτι.

Παρακάτω, ξεχωρίζουμε 4 από αυτά ώστε να δείτε ποιες skincare συνήθειες μπορεί να σας βλάπτουν και γιατί

Δερματολόγος αποκαλύπτει 4 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ

Δεν θα χρησιμοποιούσε προϊόντα με ρετινόλη το πρωί

Ο λόγος είναι ότι η ρετινόλη είναι φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα. Έτσι, δεν θα μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα (ενώ αντιθέτως αν την εφαρμόσετε το βράδυ, θα κάνει θαύματα).

Δεν θα πήγαινε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Εδώ συντρέχουν δύο λόγοι. Πρώτον, η υγρασία από τα μαλλιά και η θερμοκρασία του σώματος δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων επηρεάζοντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και δεύτερον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα, οπότε η πίεση που τους ασκείται από το βάρος του κεφαλιού στο μαξιλάρι μπορεί να αδυνατίσει την τρίχα.


Δεν θα φορούσε αντηλιακό με δείκτη προστασίας κάτω από 30

Όσον αφορά την προστασία του προσώπου, η Brown εξηγεί ότι δεν θα εφάρμοζε ποτέ αντηλιακό με δείκτη κάτω από 30. Η αντηλιακή προστασία που μπορεί να εμπεριέχεται σε κάποιες ενυδατικές δεν είναι επαρκής, όπως λέει, και δεν λειτουργεί αθροιστικά με το εκάστοτε αντηλιακό που χρησιμοποιείτε.

Δεν θα χρησιμοποιούσε lip balm με άρωμα

Όπως εξηγεί, οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα balms μπορεί στην πραγματικότητα να ερεθίσουν και να ξεράνουν τα χείλη. Επίσης, συστήνει να μην το παρακάνετε κατά την εφαρμογή γιατί η περίσσεια προϊόντος μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, και να μην ενυδατώσει τα χείλη σας. Αντίθετα, προτείνει να χρησιμοποιείτε φυσικά balms του εμπορίου και να τα εφαρμόζετε με ένα ή δύο περάσματα.

SHARE