Φαγητό με αυγό και αβοκάντο

Διατροφή μετά το Πάσχα: 8 απλά βήματα για να ξαναμπείτε σε πρόγραμμα -Η διαιτολόγος συμβουλεύει

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μαρία Χαλκιά παρουσιάζει στο bovary.gr τις 7+1 συμβουλές ώστε να ξαναμπείτε γρήγορα στο διατροφικό σας πρόγραμμα μετά τις ατασθαλίες του Πάσχα που μπορεί να οδήγησαν στην πρόσληψη βάρους.

Η Μαρία Χαλκιά, BSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μπείτε σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές του Πάσχα - Η διατροφολόγος συμβουλεύει

Όπως εξηγεί η Μαρία Χαλκιά στο Bovary.gr, παραδοσιακά οι ημέρες του Πάσχα συνοδεύονται με αρκετό φαγητό και αλκοόλ. Είναι λοιπόν λογικό τις ημέρες που πέρασαν να έφαγες λίγο ή πολύ παραπάνω και να ξέφυγες από τη διατροφική σου ρουτίνα.

Αν τώρα σκέφτεσαι «Από αύριο κομμένα όλα ή δεν ξανατρώω τίποτα» τότε ξανασκέψου το. Ο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να μπεις πάλι στο πρόγραμμα σου και να αισθανθείς καλύτερα, είναι να ακολουθήσεις ένα υποθερμιδικό αλλά ισορροπημένο πλάνο και όχι κάτι υπερβολικά στερητικό και εξαντλητικό.

Μπορεί να σκέφτεσαι «μα γιατί όχι, θα το κάνω μόνο για μια - δύο μέρες να ξεπρηστώ ή θα κάνω αποτοξίνωση για λίγες μέρες».

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δε θα έχει αποτέλεσμα ούτε για λίγες μέρες. Αντιθέτως, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στρεσάρεις τον οργανισμό σου και απλά να καθυστερήσεις ακόμη περισσότερο την επανένταξη σου σε ένα κανονικό διατροφικό πρόγραμμα.

Τι πρέπει να κάνεις; Μην αγχώνεσαι και προσπάθησε να εστιάσεις στο να εντάξεις στην καθημερινότητα σου υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ξεπρηστείς και να μπεις εύκολα στη διατροφική σου ρουτίνα:

🔸Ακολούθησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Κάνε 4-5 γεύματα την ημέρα.
🔸 Επέλεξε πήγες άπαχης πρωτείνης, όπως κοτόπουλο και ψάρι.
🔸 Επέλεξε καλές πηγές υδατανθράκων, όπως βρώμη και προιόντα ολικής άλεσης.
🔸 Προσπάθησε να καταναλώνεις καθημερινά φρούτα και λαχανικά.
🔸Απέφυγε το κόκκινο κρέας για λίγες μέρες.
🔸Πιες αρκετό νερό.
🔸Μείωσε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεις.
🔸Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητα σου.

[ℹ] Μαρία Χαλκιά, BSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Human Nutrition, University of Surrey - Διαιτολογικό Γραφείο Diatrefo, Αμφιτρίτης 44 Παλαιό Φάληρο.

Επικοινωνία: 210-9840252 ή μέσω του info@diatrefo.gr