Social Distancing
Φωτογραφία: AP Images
24|03|2020 13:31
SHARE
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πληροφορικός έφτιαξε μια φόρμα για να δημιουργούνται αυτόματα τα SMS στο 13033 -Για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους


Μπορεί για τους περισσότερους ένα μήνυμα από το κινητό τους στο 13033 να φαντάζει παιχνιδάκι, για τους πιο ηλικιωμένους ωστόσο είναι μια δύσκολη διαδικασία που πολλές φορές μπορεί να τους καθηλώσει στο σπίτι ενώ υπάρχει ανάγκη για φάρμακα και φαγητό.

Αυτή την ανάγκη των ανήμπορων αφουγκράστηκε ο Πληροφορικός Δημήτρης Γερογιάννης, ο οποίος απλοποίησε ακόμη περισσότερο την διαδικασία, ώστε να μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στην υπηρεσία.

Τα πράγματα είναι απλά. Σε μια σελίδα, ο Δημήτρης έχει δημιουργήσει απλά βήματα συμπλήρωσης μιας φόρμας, η οποία αποθηκεύει τα στοιχεία του χρήστη για να μην αναγκάζεται να τα συμπληρώνει κάθε φορά.

Παρακάτω θα δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία:

1) Από το κινητό, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα www.workremotely.gr/sms
2) Συμπληρώνουμε τα στοιχεία που ζητά η φόρμα (ονοματεπώνυμο & διεύθυνση)
3) Επιλέγουμε τον λόγο εξόδου, πατώντας το σχετικό κουμπί για να δημιουργηθεί το SMS
4) Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα μήνυμα που ζητά εξουσιοδότηση και ανοίγει η σχετική εφαρμογή του κινητού μέσα από την οποία θα φύγει το SMS
5) H σελίδα αποθηκεύει τα δεδομένα (ονοματεπώνυμο & διεύθυνση) τοπικά, έτσι ώστε την επόμενη φορά να μην χρειαστεί να τα ξαναγράψει κάποιος.

Υπάρχει η δυνατότητα, να δημιουργηθεί και συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του κινητού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να πληκτρολογεί συνέχεια την διεύθυνση.

Μάλιστα η σελίδα, σημειώνει τις τελευταίες ημέρες ρεκόρ επισκέψεων από διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως αναφέρουν ΜΚΟ έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βοήθεια πολλών ευπαθών ομάδων καθώς είναι μεταφρασμένη και στα Αγγλικά.

Ο κύριος Δημήτρης Γερογιάννης σημειώνει ότι κάποιοι έχουν ήδη προσφερθεί να μεταφράσουν και σε άλλες γλώσσες. Υπάρχουν περσικά, ισπανικά και είναι σε αναμονή τα κουρδικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά.

https://www.workremotely.gr/sms/?fbclid=IwAR28X5ET8RrkZHukTaYxT_yKfKNdBzpX8H4sq7pU5DNeq8er27i-k64L9wM




SHARE