Τσάντα από δέρμα κάκτου
Φωτογραφία: adriano.velarde/Ιnstagram
VEGAN ΔΕΡΜΑ

Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν δέρμα από κάκτο και έφεραν επανάσταση στη μόδα


Δύο επιχειρηματίες από το Μεξικό κατάφεραν να κάνουν το αδύνατο: να φτιάξουν δέρμα από φύλλα κάκτου.

Πρόκειται για μια πολύ καινοτόμα ιδέα δύο ανδρών από το Μεξικό, του Adrián López Velarde και του Marte Cázarez, οι οποίοι αναζητούσαν δύο χρόνια μια βιώσιμη εναλλακτική στο ζωικό δέρμα.

Ετσι, τον Οκτώβριο του 2019 παρουσίασαν για πρώτη φορά το brand τους, Desserto, στην Διεθνή Έκθεση Δερμάτων στο Μιλάνο. Έκτοτε, η εταιρία τους άρχισε να γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς είναι η πρώτη που φτιάχνει οικολογικό δέρμα εξολοκλήρου από κάκτο.

«Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης καταφέραμε να παραγάγουμε ένα υλικό που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν ζωικό ή συνθετικό δέρμα. Χάρη στη βιολογική σύνθεσή του αναπνέει όπως και το ζωικό δέρμα» δήλωσε ο Adrián López Velarde.

Το οικολογικό δέρμα που φτιάχνουν από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου (κάθισμα αυτοκινήτου). Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. Εχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια και όλα δείχνουν πως αυτό το vegan δέρμα αναδεικνύεται σε άξιο αντικαταστάτη του ζωικού δέρματος.

Η ιδέα να χρησιμοποιήσουν τον κάκτο για να φτιάξουν οικολογικό δέρμα τους ενθουσίασε τους δύο Μεξικανούς, αφού είναι ένα φυτό που φυτρώνει σε αφθονία στο Μεξικό και δεν χρειάζεται καθόλου νερό για να μεγαλώσει.

«Ο κάκτος είναι πράσινος, όπως είναι και το μέλλον» τονίζουν στο βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο σάιτ τους και σκοπός τους είναι να προμηθεύσουν τη βιομηχανία της μόδας με το vegan δέρμα τους, ώστε να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της μόδας.

Το δέρμα από κάκτο του Desserto είναι οργανικό, μερικώς βιοδιασπώμενο, απαλό και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το ζωικό δέρμα. Το αποτέλεσμα θυμίζει έντονα το αληθινό δέρμα και το πιο σημαντικό δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Οι ανάγκες για πιο βιώσιμη μόδα αυξάνονται και έτσι τα brands ψάχνουν vegan λύσεις για να ανταποκριθούν στο ζητούμενο. 

SHARE