Γρίπη ή κορωνοϊός;
Φωτογραφία: Shutterstock
15|10|2021 13:26
SHARE
ΓΡΙΠΗ/ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Είναι γρίπη ή κορωνοϊός; Πώς θα ξεχωρίσετε τα συμπτώματα


Είναι γρίπη ή κορωνοϊός; Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη φετινή σεζόν των… ιώσεων θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος τα συμπτώματα.

Μπορεί για τους εμβολιασμένους η ζωή να επανέρχεται σε μία σχετική κανονικότητα, ωστόσο όσο πλησιάζει ο χειμώνας, αφενός το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης, αφετέρου η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά συνεχίζουν να τρομάζουν τους επιστήμονες.

Σε δημοσίευμα της «Wall Street Journal» φιλοξενεί τις απόψεις επιστημόνων και ιατρών, οι οποίοι αναμένουν μια «δύσκολη σεζόν» για τη γρίπη. Φέτος, όπως όλα δείχνουν, η γρίπη και ο κορωνοϊός θα συνυπάρξουν με ό,τι αυτό σημαίνει για τα υγειονομικά συστήματα.

«Πολλά από τα συμπτώματα της γρίπης και του κορωνοϊού είναι παρόμοια. Πυρετός, κόπωση, πόνοι, είναι συμπτώματα που μπορούν να παρατηρηθούν και στις δυο περιπτώσεις. Τα συχνά πιο ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού σε εμβολιασμένους -κάποιες φορές περιλαμβάνουν συνάχι ή φταρνίσματα- αναμένεται να κάνουν πιο δύσκολο το να ξεχωρίσει κάποιος τις δυο ασθένειες, ακόμα και να τις διαχωρίσει από το κοινό κρυολόγημα ή τις αλλεργίες» αναφέρει η WSJ.

Διαβάστε τα 7 sos συμπτώματα στο efimerida.gr

SHARE