Καναπές και φυτά στο τραπέζι

Πώς να φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή γωνιά στο σπίτι -Ο Σπύρος Σούλης προτείνει

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μυαλό μας ταξιδεύει σε παραλίες και διακοπές.

To τελευταίο που θέλουμε μετά από μια κουραστική ημέρα είναι να μην νιώθουμε άνεση στον χώρο μας. Ετσι, μπορούμε με διάφορους τρόπους να φέρουμε το καλοκαίρι σπίτι μας και να τροποποιήσουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας με καλοκαιρινή διάθεση.

Ο εξπέρ του είδους Σπύρος Σούλης δίνει χρήσιμες ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια καλοκαιρινή γωνιά στο σπίτι μας ώστε να νιώθουμε πιο ευχάριστα όταν μένουμε σε αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί μαθαίνουμε πώς μπορούμε να κάνουμε κάθε γωνιά του σπιτιού να μυρίσει καλοκαίρι. Ο Σπύρος Σούλης δίνει ιδέες για το πώς να διακοσμήσουμε τους τοίχους, να κάνουμε το υπνοδωμάτιο να μυρίσει καλοκαίρι, να μεταμορφώσουμε τα βάζα μας με στιλ, να στολίσουμε το απόλυτο καλοκαιρινό τραπέζι, σε τι να δώσουμε προσοχή, ποια είναι τα στιλ που κυριαρχούν τώρα και ποιες οι νέες τάσεις του καλοκαιριού.

Με εύκολο τρόπο, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο καλοκαιρινό, πιο ευχάριστο, πιο όμορφο και πιο στιλάτο. Πώς γίνεται αυτό; Με το να δημιουργήσετε μικρές καλοκαιρινές γωνιές με πράγματα που ήδη έχετε! Οπως για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε σε μια γωνιά μια ψάθινη καρέκλα και πάνω της να ρίξεις ένα καλοκαιρινό ριχτάρι. Δίπλα τοποθετείστε ένα γυάλινο βάζο και μέσα βάλτε μεγάλα φύλλα από καλοκαιρινά φυτά ή στάχυα ή καλάμια. Αλλιώς τοποθετείστε ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε ψάθινο καλάθι.

 Timothy Buck/unsplash

Μια άλλη πρόταση είναι να αλλάξετε την βιβλιοθήκη σας: βγάλτε μερικά βιβλία και βάλτε φυτά στα ψηλότερα ράφια. Επειδή η βιβλιοθήκη συνήθως κουράζει το μάτι επειδή δεν την αλλάζουμε, καλό είναι να τις δώσετε λίγο καλοκαιρινό αέρα βάζοντας μερικά φυτά και να την «ελαφρύνετε». Μπορείτε επίσης να βάλετε ψάθινα και γυάλινα διακοσμητικά και να βάλετε τα βιβλία στις άκρες των ραφιών για να φαίνεται ακόμα λιγότερο φορτωμένη.

  Slava Keyzman/unsplash

Οσο για την διακόσμηση του τραπεζιού μας, μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλουμε λεμόνια πάνω στο λευκό τραπεζομάντιλο. Βάλτε επίσης από ένα λεμόνι στο κάθε πιάτο και όταν έρθει το φαγητό μπορείτε να τα κόψετε και να τα χρησιμοποιήσετε.

  Guillaume de Germain/unsplash

Μια άλλη ξεχωριστή ιδέα για το υπνοδωμάτιό σας είναι να αντικαταστήστε τα κομοδίνα με ψάθινα πουφ ή ξύλινα σκαμπό. Εάν το κρεβάτι είναι χαμηλό τότε προτιμήστε τα ψάθινα πουφ, ενώ αν είναι ψηλό τα ξύλινα σκαμπό.

  Logan Nolin/unsplash

Αν θέλετε να βάλετε φυτά εσωτερικού χώρου, προτιμήστε τα ακόλουθα: ζάμια, σανσιβέρια, μονστέρα, δράκαινα, καλαθέα, αλοκάσια, σπαθίφυλλο και ντιφενμπάχια.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: