γυναίκα στο κρεβάτι βάζει κρέμα
Φωτογραφία: Shutterstock
21|05|2024 12:56
SHARE
SKIN CARE

Αυτά είναι τα έξι λάθη στο skin care που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη, σύμφωνα με αισθητικό


Η Ντόνα Τάιτ ασχολείται για περισσότερα από 45 χρόνια με την περιποίηση του δέρματος. Είναι αισθητικός και μέσω της Daily mail επισημαίνει τα έξι λάθη που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες.

Η ίδια υποστηρίζει πως οι ατέλειες της επιδερμίδας μπορούν να αποφευχθούν αν ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες που βασίζονται αφενός στο σωστό skin care, και αφετέρου στην φροντίδα του εαυτού μας, μέσω της σωστής διατροφής και του επαρκούς ύπνου.

Δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ με τον σωστό τρόπο

Η ειδικός αναφέρει πως έχει παρατηρήσει ότι πολλές γυναίκες δεν ακολουθούν μία σωστή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου τους. Για παράδειγμα, ή δεν θα ξεβαφτούν καθόλου πριν πέσουν για ύπνο, ή για να ξεβαφτούν θα χρησιμοποιήσουν μαντιλάκια καθαρισμού, τα οποία όπως λέει είναι βλαβερά για το δέρμα καθώς διαθέτουν πολλές χημικές ουσίες και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η ίδια, ως λύση προτείνει μία τονωτική λοσιόν που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, να είναι καταπραϋντική, χωρίς οινόπνευμα και με ισορροπημένο pH.

Αν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ σωστά ενδέχεται να εμφανίσετε κηλίδες, μελάγχρωση, γραμμές και ρυτίδες.

Αλλάζετε συνεχώς προϊόντα

Η ειδικός αναφέρει ως βλαπτικό παράγοντα την συχνή αλλαγή προϊόντων. Εξηγεί πως η χρήση αντικρουόμενων συστατικών δίνει εντολή στο δέρμα να λειτουργεί με αντίθετους τρόπους.

Εν ολίγοις προτείνει να δίνετε χρόνο στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, δηλαδή να τα εφαρμόζετε για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να δείτε αρχικά τα αποτελέσματα και έπειτα να αποφασίσετε αν σας ταιριάζουν.

Αγνοείτε τις αιτίες πίσω από τα προβλήματα της επιδερμίδας σας

Όπως λέει η Ντόνα, πολλοί άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του δέρματός τους επιφανειακά και να αγνοούν την πραγματική αιτία. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε κηλίδες και να χρειάζεται να ακολουθήσετε μία ολοκληρωμένη θεραπεία, ωστόσο εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τις... καλύπτετε με make up.

Φωτογραφία/Shutterstock

Απώλεια ή αύξηση βάρους

Η απώλεια κιλών ή η αύξηση βάρους έχουν σοβαρή επίδραση στην όψη του δέρματός μας. Αυτό μπορεί να μην είναι ορατό στα 20 ή στα 30 μας αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα φανεί, οδηγώντας στην χαλάρωση του δέρματος. Αν δεν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά το δέρμα σας δεν θα φαίνεται ενυδατωμένο και λαμπερό, αντίθετα θα φαίνεται θαμπό. Επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει σημαντικά τα εσωτερικά όργανα και την επιδερμίδα μας και παράλληλα εξαντλεί το σώμα από θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Συγκεκριμένα μειώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, επομένως οι ρυτίδες, οι έντονες γραμμές, οι μαύροι κύκλοι και η θαμπάδα, αυξάνονται.

Ύπνος

Η ειδικός αναφέρει ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ένα 8ωρο ύπνου θα κάνει το σώμα να παράξει υγιή κύτταρα, επομένως ο ύπνος λειτουργεί ως το καλύτερο αντιγηραντικό. Μην το υποτιμάτε.

SHARE