Αυτά είναι σίγουρα πολύ καλά νέα για τους λάτρεις της φράουλας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι υποστηρίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση φράουλας θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου άνοιας για ορισμένα άτομα μέσης ηλικίας.
Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Nutrients.
Στη μελέτη διάρκειας 12 εβδομάδων, ζητήθηκε από 30 υπέρβαρους ασθενείς που είχαν παραπονεθεί για ήπια γνωστική εξασθένηση να απέχουν από την κατανάλωση μούρων - εκτός από ένα καθημερινό πακέτο σκόνης συμπληρώματος που αναμιγνύεται με νερό και καταναλώνεται με το πρωινό.
Οι μισοί συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν 50 έως 65 ετών, έλαβαν μια σκόνη που ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι φράουλες (το τυπικό μέγεθος μερίδας), ενώ οι άλλοι μισοί έλαβαν εικονικό φάρμακο.