Διακόσμηση Δωματίου
Διακόσμηση Δωματίου - Αλλάξτε τη με Συνδυασμούς Χρωμάτων 2020
15|10|2020 11:00
SHARE
FURNITURE UPCYCLE

Furniture Upcycle: η τάση που λείπει από την ελληνική διακόσμηση εσωτερικού χώρου


Ολο και συχνότερα ακούμε για το Furniture Upcycle.

Τί είναι όμως; Πολύ απλά, η τάση αυτή είναι στην ουσία η αναβαθμιστική ανακύκλωση, δηλαδή η επαναχρησιμοποίηση παλιών επίπλων και αντικειμένων, αφού πρώτα τα έχουμε αναβαθμίσει με χρώμα ή άλλες πρακτικές μετατροπές, ενώ κάποιες φορές σημαίνει και την αλλαγή χρήσης του επίπλου.

Πώς συμμετέχει αυτή η τάση στη διακόσμηση του δωματίου μας; Εύκολα! Ειδικά σε περιπτώσεις φοιτητών, ανθρώπων που μετακομίζουν για πρώτη φορά σε δικό τους σπίτι ή όταν έρθει η στιγμή για συγκατοίκηση, τότε το furniture upcycle μπορεί να πάρει σάρκα και οστά!

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα που θα σας εμπνεύσουν να κάνετε «upcycle» τα παλιά σας έπιπλα!

(1) Φοιτητής/φοιτήτρια σε άλλη πόλη

Η μετακόμιση και η διαβίωση σε άλλη πόλη από μόνα τους κρύβουν πολλά έξοδα, αλλά η διακόσμηση εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να είναι ένα από αυτά. Αρκετά από τα εφηβικά έπιπλα που έχουμε στο πατρικό μας μπορούν να φρεσκαριστούν, να ανανεωθούν με γουστόζικο βάψιμο ξύλου και να ξαναχρησιμοποιηθούν, παίρνοντας παράταση ζωής! Πάρτε για παράδειγμα αυτή τη συρταριέρα. Όχι μόνο άλλαξε χρώμα, για να αποτινάξει από πάνω της το κίτρινο σουηδικό ξύλο του παρελθόντος, αλλά προστέθηκαν μοντέρνα πόδια και απέκτησε τελείως νέα όψη! Για το βάψιμο του ξύλου είχαμε πολύτιμο βοηθό το Aquachrom Eco, την οικολογική ριπολίνη νερού εξαιρετικής ποιότητας της Vivechrom. Εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα, έχει εξαιρετικό φινίρισμα και κάνει το βάψιμο παιχνιδάκι!

Αποχρώσεις: 10BG 72/057, 66YY 85/231, 92YY 59/547

(2) Πρώτη φορά σε δικό σας σπίτι

Συγχαρητήρια! Νοικιάσατε το πρώτο σας σπίτι, έναν χώρο που θα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δικός σας! Μιας και τα έξοδα στην αρχή είναι πολλά, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με την αγορά καινούργιων επίπλων. Γνωρίζετε καταστήματα με μεταχειρισμένα έπιπλα; Μερικές φορές κρύβουν θησαυρούς που θα σας επιτρέψουν να αναδείξετε το ξεχωριστό σας στυλ στη διακόσμηση δωματίου με χαμηλό κόστος. Δεν είναι μόνο ότι συνήθως είναι από μασίφ ξύλο που είναι πολύ πιο γερό, αλλά το design τους αποπνέει συχνά έναν ρετρό αέρα που, σε μικρές δόσεις, δρα ευεργετικά στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Έτσι γίνεται για παράδειγμα και με αυτό το σικ ρετρό μπαρ που έγινε urban και μοντέρνο χάρη στο βάψιμο του ξύλου!

Αποχρώσεις: 80GG 39/220

Δείτε τα βήματα στο παρακάτω video και εμπιστευτείτε το Aquachrom Eco για τις δικές σας κατασκευές. Με περισσότερες από 2000 αποχρώσεις για να διαλέξετε, το DIY ποτέ δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό!

(3) Η ώρα της συγκατοίκησης

Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα σπίτια σας! Συχνά, ο κάθε ένας από εσάς έχει έπιπλα και διακοσμητικά που δεν ταιριάζουν με το κοινό στυλ που προσπαθείτε να δώσετε στη διακόσμηση του δωματίου σας. Αντί να βιαστείτε να τα πετάξετε, δείτε μήπως μπορείτε με λίγο χρώμα, φαντασία και μικρές προσθήκες ή αλλαγές να τα ενσωματώσετε στον κοινό σας χώρο. Για παράδειγμα, αυτό το απλό τραπέζι, πολύ εύκολα θα μπορούσε να καταλήξει στα σκουπίδια.

Όμως με όμορφες αποχρώσεις από το Aquachrom Eco και μπόλικη φαντασία, έγινε ένα υπέροχο τραπεζάκι για τα φυτά!

Αποχρώσεις: 09YR 61/117, 10YY 40/608, 75GG 27/095, 28GG 22/002, 30BG 56/045

(4) Επειδή απλά μπορείτε!

Στην ουσία της αναβαθμιστικής ανακύκλωσης βρίσκεται πρακτικά η θέλησή σας να δώσετε νέα ζωή σε ένα παλιό έπιπλο ή αντικείμενο, η αγάπη για δημιουργία, το μεράκι, και η διάθεσή σας να ανανεώσετε τη διακόσμηση δωματίου με χαμηλό κόστος. Έτσι, δεν χρειάζονται ειδικές περιστάσεις για να το κάνετε. Έχετε κάτι στο σπίτι σας που το αγαπάτε, είναι ακόμη γερό αλλά δεν σας αρέσει τόσο η εμφάνισή του ή δεν συμβαδίζει με το τωρινό σας στυλ, με τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου σας ή με τις τάσεις της εποχής; Τότε προσπαθήστε να το αλλάξετε! Για παράδειγμα, τα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να δείξουν σαν καινούργια μετά από το βάψιμο του ξύλου, και αλλαγή των πόμολων αν θέλετε.

Αποχρώσεις: 30BG 23/124

Δείτε το βίντεο για να δείτε τα βήματα, και εμπιστευτείτε την οικολογική ριπολίνη νερού Aquachrom Eco σε αυτήν, και σε πολλές άλλες μεταποιήσεις και κατασκευές σας, για ένα εγγυημένο εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Και να θυμάστε: αυτές οι υπέροχες DIY μετατροπές μπορεί να είναι μικρές, αλλά η αλλαγή είναι μεγάλη! Ομορφύνετε το σπίτι σας – και το feed σας στα social media – δίνοντας νέα ζωή σε κάτι παλιό και αγαπημένο!

SHARE