Κρεβάτι
Φωτογραφία:Christopher Jolly/ Unsplash
09|06|2023 09:00
SHARE
EY ZHN

Ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου μόλις σηκωθείς -Οι ειδικοί προειδοποιούν


Μπορεί το σαβουάρ βιβρ να θέλει το κρεβάτι μας πάντα στρωμένο, οι ειδικοί ωστόσο μας συμβουλεύουν να μην το στρώνουμε πολύ νωρίς.

Το στρώσιμο του κρεβατιού όχι μόνο αποτελεί απαραίτητο κομμάτι του σαβουάρ βιβρ, αλλά είναι και μια αναζωογονητική «τελετή» του πρωινού που κάνει το σπίτι μας να μοιάζει καθαρό και περιποιημένο. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Express, οι ειδικοί δεν συστήνουν το στρώσιμο του κρεβατιού μόλις σηκωθούμε.

«Είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας το στρώσιμο του κρεβατιού νωρις το πρωί; Αν ναι, σταματήστε αμέσως!» Δηλώνουν οι ειδικοί στα κρεβάτια. «80% της σκόνης που βρίσκουμε στο σπίτι αποτελείται από νεκρά ανθρώπινα κύτταρα και συνεπώς, ακόμη και στον ύπνο μας, παράγουμε ασταμάτητα σκόνη!»

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε νωρίς το κρεβάτι μας!

«Τα ακάρεα λατρεύουν τη ζεστασιά του κρεβατιού, οπότε κάθε πρωί πρέπει να κατεβάζετε τα σεντόνια και να αφήνετε το κρεβάτι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά».

«Μετά από αυτό, μπορείτε να στρώσετε το κρεβάτι σας κανονικά, έχοντας μειώσει τις πιθανότητες να εμφανιστούν ακάρεα».

Σημαντικό λοιπόν, να αερίζουμε τα σεντόνια ή τα παπλώματά μας πριν στρώσουμε το κρεβάτι μας!

Οι ειδικοί πρόσθεσαν επίσης πως είναι καλό να αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μας πολύ συχνά, γιατί μαζεύουν πολύ ιδρώτα, βρώμα και προϊόντα ομορφιάς. Οι ειδικοί κρεβατιών συμβουλεύουν να αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Πρόσθεσαν επίσης πως είναι καλό να καθαρίζουμε το στρώμα μας τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο: Για αποτελεσματικό, βαθύ καθαρισμό, οι ειδικοί συνιστούν να βάλουμε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα μας και να την ρουφήξουμε με την ηλεκτρική σκούπα μετά από περίπου 3 ώρες. Έτσι θα ξεφορτωθούμε τον ιδρώτα και τις μυρωδιές που έχουν μαζευτεί.

Επίσης, οι ειδικοί συμβούλεψαν να πλένουμε τις πυτζάμες μας κάθε μέρα, ειδικά αν τις φοράμε και κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στο σπίτι.

Τέλος, οι ειδικοί κρεβατιών είπαν πως, σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε προϊόντα ομορφιάς πριν τον ύπνο, όπως επενδυτικές κρέμες και toners, είναι σημαντικό να τις αφήνουμε να «ρουφήξουν» πριν ξαπλώσουμε, ώστε να μην λερώσουμε περαιτέρω τα σκεπάσματα.

SHARE