Γυμνάστρια αποκαλύπτει τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να κάψετε τις θερμίδες του χριστουγεννιάτικου δείπνου
Φωτογραφία: Shutterstock
22|11|2023 13:40
SHARE
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γυμνάστρια αποκαλύπτει τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να κάψετε τις θερμίδες του χριστουγεννιάτικου δείπνου


Καθώς η 25η Δεκεμβρίου πλησιάζει, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ήδη το νόστιμο χριστουγεννιάτικο δείπνο που θα απολαύσουμε.

Από τη γαλοπούλα με την πλούσια γέμιση και τις ψητές πατάτες μέχρι τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η ξεχωριστή αυτή ημέρα είναι μια εκτεταμένη γιορτή και μια day off στη διατροφή μας.

Ωστόσο υπάρχει μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να μη χάσουμε την καλή μας φυσική κατάσταση.

Αυτός είναι ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να κάψετε τις θερμίδες του χριστουγεννιάτικου δείπνου

Η Βρετανή γυμνάστρια Mica Moore από το Mirafit προειδοποίησε ότι το χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι γεμάτο θερμίδες, οι οποίες θα χρειαστούν λίγο χρόνο παραπάνω στο γυμναστήριο για να καούν.

Η Mica δήλωσε: «Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και είναι μια συναρπαστική στιγμή για να συγκεντρωθείτε με τους αγαπημένους σας και να γιορτάσετε με νόστιμα φαγητά και ποτά. Αν και είναι σαφές ότι η πρόσληψη θερμίδων την ημέρα των Χριστουγέννων είναι απίστευτα υψηλή, με 3.959 συνολικά, είναι μια μέρα του χρόνου που μπορούμε να ξεχάσουμε τους στόχους διατροφής και γυμναστικής.

Ωστόσο, οι λάτρεις της γυμναστικής μπορεί να είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν σε καλή φόρμα παρά την υψηλή κατανάλωση θερμίδων, οπότε αυτές οι συμβουλές άσκησης μπορούν να σας καθοδηγήσουν για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε καλό δρόμο, από προπονήσεις άνω και κάτω μέρους του σώματος μέχρι μια βόλτα με την οικογένεια».

Ίσως οι ρεαλιστές ανάμεσά μας να έχουν ήδη σημειώσει μια νέα ρουτίνα γυμναστικής στην απόφασή τους για το νέο έτος - αλλά πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δουλέψετε ένα εορταστικό δείπνο και όλα τα παρελκόμενά του;

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, η ειδικός ανέλυσε την πρόσληψη θερμίδων ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δείπνου και επισημαίνει τις ασκήσεις που χρειάζεστε για να τις κάψετε, καθώς και τον χρόνο που θα χρειαστείτε.

Shutterstock

Εορταστικά ορεκτικά

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο δείπνο απαιτεί τεράστια προσπάθεια και χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

Για να σας καθηλώσει όσο περιμένετε, μπορεί να βρεθείτε να απολαμβάνετε εορταστικά ορεκτικά, όπως καπνιστό σολομό και τυρί σε κράκερς.

Συνολικά, αυτοί οι μεζέδες περιέχουν 280 θερμίδες. Οι γυναίκες θα πρέπει να περπατήσουν για 58 λεπτά για να τις κάψουν, ενώ οι άνδρες θα χρειαστούν 49 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο και όλα τα παρελκόμενα

Σύμφωνα με τη Mica, ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο δείπνο έχει περίπου 1.499 θερμίδες, με τη γαλοπούλα του, τη γέμιση, τις ψητές πατάτες και τη σάλτσα.

Γι' αυτό, ένα περπάτημα χαμηλής έντασης δεν αρκεί. Μια καλή ιδέα είναι το τρέξιμο. «Πρέπει να κάνετε έντονη άσκηση για να τα κάψετε όλα αυτά», δήλωσε η Mica. «Το τρέξιμο καίει περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη άσκηση, οπότε αυτή είναι η πιο πρακτική επιλογή».

Για να ξεφορτωθείτε τις θερμίδες του χριστουγεννιάτικου δείπνου, οι γυναίκες θα πρέπει να τρέξουν για 2 ώρες και 1 λεπτό, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να στοχεύσουν σε περίπου 1 ώρα και 42 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν είναι πλήρης χωρίς λίγα γλυκάκια όπως τα παραδοσιακά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες.

Συνήθως το άθροισμα από τα γλυκά φτάνει τις 1.172 θερμίδες - αυτό σημαίνει τέσσερις ώρες και 22 λεπτά άσκησης βάρους για τους άνδρες και πέντε ώρες και 10 λεπτά για τις γυναίκες.

Μην ανησυχείτε, η Mica λέει ότι τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν όλα αυτά σε μία ημέρα.

Η ίδια δήλωσε: «Αφιερώνοντας λίγο περισσότερο από μία ώρα για τέσσερις ημέρες, ή πέντε ημέρες για τις γυναίκες, είναι βέβαιο ότι θα κάψετε τις θερμίδες που καταναλώσατε από τα γλυκά των Χριστουγέννων.

'Να εναλλάσσετε τις προπονήσεις του άνω και του κάτω μέρους του σώματος για να διασφαλίσετε ότι στοχεύετε σε όλες τις περιοχές, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπετε στους μύες να ανακάμψουν».

Shutterstock

Χριστουγεννιάτικα ποτά

Μερικά ποτήρια ζεστό κρασί ή κλασικό κρασί είναι βέβαιο ότι θα συνοδεύσουν το δείπνο.

Συνολικά, ο συνδυασμός αυτών των ποτών ισοδυναμεί με 1.008 θερμίδες και για να τις κάψετε οι γυναίκες θα πρέπει να στοχεύσουν σε μία ώρα και 24 λεπτά ποδηλασίας, ενώ οι άνδρες πρέπει να συμπληρώσουν μία ώρα και 11 λεπτά.

Η Mira δήλωσε: «Η ποδηλασία μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μαζευτεί η οικογένεια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν θέλετε να κάψετε όλες αυτές τις θερμίδες σε μια μέρα, επιλέξτε μια διαδρομή με μια στάση στα μισά της διαδρομής για να ξεκουραστείτε.

'Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε το στατικό ποδήλατο μπορείτε να κατανείμετε την προπόνηση σε δύο ή τρεις ημέρες».

SHARE