Φωτογραφία: pexels
Φωτογραφία: pexels
07|12|2022 14:54
SHARE
HEALTH TIP

Χάνεις μαλλιά στο λούσιμο; Τι λένε οι ειδικοί


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά μας και τείνουμε να τα προσέχουμε με μεγάλη αφοσίωση.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που όλες τρομοκρατούμαστε όταν βλέπουμε τρίχες στο μαξιλάρι μας, το πάτωμα του σπιτιού η στην μπανιέρα μας. Η τριχόπτωση είναι ο φόβος και ο τρόμος μας, ειδικά για τις γυναίκες που περνούν εμμηνόπαυση και είναι μία συνέπεια που ξέρουν πως ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Οι ειδικοί ωστόσο είναι καθησυχαστικοί. “Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες χάνουν μαλλιά καθημερινά, χωρίς να το συνειδητοποιούν. Πρόκειται για μία διαδικασία που αποτελεί κομμάτι του κύκλου ανάπτυξης των μαλλιών. Χωρίς αυτήν, ο κύκλος δεν θα επέτρεπε τη γέννηση νέων και υγιών μαλλιών – οπότε ναι, σε αυτήν την περίπτωση, η τριχόπτωση είναι μη ανησυχητική”, αναφέρει η δρ Τάνια Βλαδένη, Δερματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός”.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν μάλιστα πως υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την πτώση των τριχών, ιδίως κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Love Yourself Magazine

SHARE