Η Sophie Tea είναι ζωγράφος

Sophie Tea: Η 28χρονη καλλιτέχνης που ζωγραφίζει γυμνά σώματα για να γιορτάσει την διαφορετικότητα

Στα 23 της η Sophie Tea απέρριψε μια πολύ καλή προσφορά εργασίας στο City του Λονδίνου για να κυνηγήσει τ΄ όνειρό της στις τέχνες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα έργα της πωλούνται μέσα σε δευτερόλεπτα και πλέον βγάζει εκατομμύρια κάθε χρόνο. Στον λογαριασμό της στο Instagram έχει 194 χιλιάδες followers και είναι πολύ δημοφιλής στην Βρετανία για το σημαντικό μήνυμα που θέλει να περάσει στις γυναίκες: να αγαπούν το σώμα τους όπως ακριβώς είναι.

Η Sophie Tea σημειώνει στο προφίλ της στο Instagram «Νιώθω την αλλαγή να έρχεται» και μέσα από τα γυμνά έργα που ζωγραφίζει θέλει να γιορτάσει την διαφορετικότητα και την αποδοχή. Η 28χρονη καλλιτέχνης έγινε viral το 2017 όταν εμφανίστηκε γυμνόστηθη στο Coachella festival, όπου είχε ζωγραφίσει το στήθος της με γκλίτερ και έφερε την τάση των «glitter boobs».

Από τότε έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της και μέσα από τα γυμνά έργα της θέλει να περάσει το μήνυμα του body positivity. Δεν ζωγραφίζει μόνο πίνακες με γυμνά σώματα, αλλά και γυναίκες που θέλουν να βάλουν μπογιά πάνω στο γυμνό σώμα τους για να πάρουν μέρος σε αυτή την αλλαγή που θέλει να φέρει η 28χρονη Sophie Tea.

To 2020 η Βρετανίδα καλλιτέχνης άνοιξε το δικό της κατάστημα στην διάσημη οδό Carnaby Street του Λονδίνου και παρόλο που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, οι πωλήσεις της έχουν σημαντική άνοδο μέρα με τη μέρα.

Η Sophie Tea γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και από μικρή αγαπούσε την ζωγραφική. Δεν περίμενε όμως ποτέ ότι το χόμπι της θα γινόταν όχι μόνο επάγγελμα, αλλά και ένα όραμα για την ίδια. Αυτό που την ενέπνευσε να ζωγραφίζει γυμνά σώματα ήταν η προσπάθειά της να αλλάξει τον αρνητικό τρόπο που αντιμετώπιζε η ίδια το σώμα της.

Για να μπορέσει να ζωγραφίσει τους πίνακές της και να ολοκληρώσει την έκθεση ζωγραφικής που προετοίμαζε, ζήτησε από τις γυναίκες followers της να της στείλουν φωτογραφίες τους χωρίς ρούχα. Και η αποδοχή ήταν μεγάλη.

Χιλιάδες γυναίκες αποδέχτηκαν με χαρά το κάλεσμά της και το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα ήταν ότι πολλές από αυτές είχαν ανασφάλεια για το σώμα τους.

Αυτό που την βοήθησε ήταν η δύναμη των social media καθώς σε όσες γκαλερί είχε πάει την είχαν απορρίψει. Αρχισε να δημοσιεύει τα έργα της στο προφίλ της στο Instagram και σιγά σιγά η δημοτικότητά της άρχισε να ανεβαίνει. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε η γυμνόστηθη φωτογραφία της από το Coachella festival που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Γυναίκες κάθε σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας αφήνονται στα χέρια της Sophie Tea για να ζωγραφίσει τα γυμνά σώματά τους και ενθαρρύνουν όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν το κορμί τους παρά τις ατέλειές του.