Η Καλαμάτα άδεια
Silent Kalamata/SS YouTube
19|03|2020 11:09
SHARE
ΒΙΝΤΕΟ

7 λεπτά απόλυτης σιωπής -Η πόλη της Καλαμάτας όπως δεν την έχετε ξαναδεί, σε ένα βίντεο


Πεζόδρομοι που μέχρι χθες ήταν γεμάτοι ζωή. Καφέ, εστιατόρια, πάρκα, όλα πλέον είναι κλειστά στην προσπάθεια αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η πόλη της Καλαμάτας όταν πέφτει το βράδυ φαντάζει σαν σκηνή από δυστοπική ταινία του Στίβεν Κινγκ.

Στο βίντεο διάρκειας 7 λεπτών παίρνουμε μια γεύση από την πόλη όπως αυτή θα ήταν χωρίς ανθρώπους και αυτοκίνητα. Μετά τα μέτρα και την προτροπή της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι, οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας μοιάζουν τη νύχτα ερημωμένες. Ο Πάνος Κουντάνης ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube, ονομάζοντάς το Silent Kalamata / Covid-19 / Ghost Town. Η ζωή δεν είναι πλέον όπως την ξέραμε. Ο ιός αλλάζει τη ζωή μας μέρα με την ημέρα.

Μάλιστα στο πλαίσιο των νέων μέτρων, από την Τετάρτη επεκτείνεται η αναστολή λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Δείτε το βίντεο

SHARE