Φωτογραφία: unsplash/@josuemichelphotography
Φωτογραφία: unsplash/@josuemichelphotography
23|03|2024 09:00
SHARE
HEALTH DIARY

Αυτές είναι οι θερμίδες που καίτε κάνοντας γενική καθαριότητα στο σπίτι


Είτε είστε από τους ανθρώπους που ευχαριστιούνται με τις δουλειές στο σπίτι, είτε από εκείνους που βαριέστε ανελέητα, ένα είναι το σίγουρο, μπορείτε να κάψετε θερμίδες με τη γενική καθαριότητα

Η γενική του σπιτιού όχι μόνο κάνει τον προσωπικό σας χώρο πιο όμορφο, τακτοποιημένο και φιλόξενο, μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς -και όπως φαίνεται, πιο γυμνασμένους.

Έρευνα από το Cleaning and Laundry Bible του Dr. Beckmann αποκαλύπτει ότι 1 στους 3 Βρετανούς καθαρίζει κάθε μέρα και μόνο το 10 % κάνει τις δουλειές του σπιτιού μία φορά το μήνα.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως η Δευτέρα και τα Σαββατοκύριακα είναι οι πιο δημοφιλείς ημέρες για τις δουλειές στο σπίτι. Αλλά το να διατηρείτε τον προσωπικό σας χώρο καθαρό φαίνεται πως ωφελεί όχι μόνο τη ψυχική σας υγεία αλλά και το σώμα σας.

Πόσες θερμίδες θα κάψετε, ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνετε

Το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, ακόμη και το σίδερο των ρούχων αλλά και η γενική του μπάνιου φαίνεται πως «γυμνάζουν». Συγκεκριμένα, για κάθε οικιακή δουλειά, έχουν μετρηθεί οι θερμίδες τις οποίες μπορούμε να κάψουμε, με το σφουγγάρισμα να έχει πρώτη θέση στη λίστα.

Για το σφουγγάρισμα θα κάψετε 168 θερμίδες την ώρα ενώ για το σκούπισμα, 153 θερμίδες.

Φωτογραφία; pexels@cottonbro

Κάνοντας μια καλή γενική καθαριότητα στο μπάνιο, θα απολαύσετε το αφρόλουτρό σας χωρίς στάμπες από άλατα ενώ θα έχετε κάψει και 145 θερμίδες την ώρα.

Έπειτα έρχεται το πλύσιμο των πιάτων, με καύση 95 θερμίδων την ώρα, ενώ η αλλαγή στα σεντόνια φαίνεται πως είναι μια καλή άσκηση αφού με αυτή θα κάψετε 114 θερμίδες την ώρα.

Τέλος, με το σιδέρωμα θα κάψετε μόλις 90 θερμίδες την ώρα, την επόμενη φορά λοιπόν που θα παραπονεθείτε για τις στοίβες με τα ασιδέρωτα, σκεφτείτε το διπλά.

SHARE