Γυναίκα κόβει μπανάνα
To έξυπνο κόλπο/ Φωτογραφία: Pexels/Lisa Fotios
TRICK

Το πανέξυπνο κόλπο μιας μητέρας για να διατηρεί τις τροφές από το σούπερ μάρκετ περισσότερο καιρό φρέσκες -Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα


Καθώς οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί πλέον στο ελάχιστο, βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα. Το σούπερ μάρκετ είναι μία από τις πιο βασικές εξόδους μας για να ψωνίσουμε τρόφιμα και να γεμίσουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο μας.

Ωστόσο, τα πολύ συχνά «ταξίδια» σε αυτά δεν ενδείκνυνται ώστε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Γι’αυτό και πρέπει να αγοράζουμε όλα μαζί αυτά που θέλουμε και να τα κάνουμε να κρατάνε περισσότερο καιρό.

Αυτό σκέφτηκε και μια μητέρα τριών παιδιών, η Sam Burton, που βρήκε ένα κόλπο ώστε να εξοικονομεί χρήματα αλλά και να διατηρεί το φαγητό για περισσότερο καιρό φρέσκο.

Η ίδια μοιράστηκε το τρικ της στο LatestDeals. Αυτό που κάνει λοιπόν ονομάζεται «batch cooking».

Τι είναι αυτό ακριβώς; Μαγειρεύει σε μεγάλες ποσότητες, τις οποίες χωρίζει σε μερίδες και στη συνέχεια τις διατηρεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Σακουλάκι με μπανάνες
Το τρικ της μητέρας /Φωτογραφία: LatestDeals/Sam Burton

Ακόμη, δήλωσε ότι αυτή η διαδικασία της εξοικονόμησε αρκετά χρήματα αλλά και χρόνο στο μαγείρεμα.

«Από την αρχή της καραντίνας έχω έτοιμα γεύματα στην κατάψυξη για μια εβδομάδα. Είναι σημαντικό να μην πετάω τροφές, ειδικά με ό,τι συμβαίνει τώρα», αναφέρει.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις και να διατηρήσεις ποσότητες φαγητού και έτσι μένεις στο σπίτι χωρίς να πρέπει συνέχεια να πεταχτείς στο σούπερ μάρκετ αυτόν τον καιρό».

Παίρνει φρούτα και λαχανικά, αλλά και πατάτες, κρέας κ.α., τα κόβει και στη συνέχεια τα βάζει σε σακουλάκια στην κατάψυξη ώστε να παραμείνουν φρέσκα.

«Κάθε αγορά στο σούπερ μάρκετ για μια οικογένεια 5 ατόμων μου κοστίζει 60 λίρες, ενώ πριν ξεπερνούσαν τις 100 λίρες», προσθέτει.

Έτσι, δεν θα ξεμείνεις από φαγητό αλλά δεν θα χρειάζεται να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο σούπερ μάρκετ.

SHARE