Καταστήματα στην Ερμού
Φωτογραφία: Shutterstock
25|11|2020 14:13
SHARE
ΚΟΡΩΝOΪΟΣ

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα -Tι είναι το «click away» με το οποίο θα ψωνίζουμε


Για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ενόψει των γιορτών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

H μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο κατά την άρση του lockdown για τα καταστήματα, προ της περιόδου των Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η μέθοδος του «click away» εφαρμόζεται διεθνώς για να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών (κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη).

Το click away προβλέπει τα εξής:

-Η παραγγελία του προιόντος γίνεται ηλεκτρονικά.

-Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν

-Με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Shutterstock

Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των καταστημάτων όταν θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown.

Όπως σημείωσε, το άνοιγμα των καταστημάτων θα είναι κλιμακωτό, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα και θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως η καθολική χρήση μάσκας.

Αναφορικά με την εστίαση, ο υπουργός σημείωσε ότι το άνοιγμα θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών.

SHARE