Δύο γυναίκες στο δρόμο με μάσκες

Κορωνοϊός-Παγώνη: «Ακόμη και με το εμβόλιο θα φοράμε μάσκες έως το καλοκαίρι»

Θα φοράμε μάσκες για την προστασία μας από τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι, ακόμα και με το εμβόλιο. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη στο ΘΕΜΑ 104,6.

Για την άρση του lockdown:

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι είναι πιθανό να παραταθεί: η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα, σημείωσε, όμως, ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η αγορά για λόγους οικονομίας.

Για τα σχολεία:

Η κα Παγώνη σημείωσε ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για μια εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμό σε διάφορα σημεία. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία».

Για το τρίτο κύμα

Προειδοποίησε ότι ένα τρίτο κύμα έρχεται πάντα στις πανδημίες και συνήθως είναι πιο ήπιο από το δεύτερο. Οπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, «για να γίνει αυτό, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα τις γιορτές».

Μάσκες μέχρι το καλοκαίρι

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα πάμε με μάσκα, τόνισε με έμφαση η κ. Παγώνη, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι δεν επιβλήθηκε η χρήση μάσκας νωρίτερα στον πληθυσμό λόγω ζέστης. «Δεν είναι απάντηση αυτή» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «τον Σεπτέμβριο δεν έκανε ζέστη και μπορούσε να εφαρμοστεί».