Δρόμος στο κέντρο της πόλης
Φωτογραφία: Shutterstock
23|12|2020 12:18
SHARE
ΚΟΡΩΝOΪΟΣ

Κορωνοϊός: Τα SMS που πρέπει να στείλουμε στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς


Με εντατικούς ελέγχους και περιορισμένο αριθμό ατόμων στο ρεβεγιόν θα εορταστούν φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Οπως έχει ανακοινωθεί, στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες. Το δεύτερο μέτρο που ισχυεί για τις ημέρες των εορτών είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η μετακίνηση της ημέρες των εορτών για τη μετάβαση στα ρεβεγιόν θα γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033 του κωδικού 6. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διευκρίνισε, επίσης, σήμερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

SHARE